Uvodna riječ
 

Javni pozivi i natječaji - UO za poljoprivredu, zaštitu okoliša i ruralni razvoj

2018.
Kolovoz
27

Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za dodjelu potpora izgradnji, dogradnji i unutarnjem uređenju prostora za punjenje i skladištenje meda na području Bjelovarsko-bilogorske županije u 2018. godini


Subvencija za troškove izgradnje, dogradnje i unutarnjeg uređenja prostora za punjenje i skladištenje meda na području Bjelovarsko-bilogorske županije u 2018. godini je namijenjena daljnjem razvoju pčelarstva i proizvodnje meda na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Cilj ove subvencije  je  razvoj i unapređenje proizvodnje meda,  odnosno podizanje razine higijensko - zdravstvenih uvjeta u proizvodnji hrane životinjskog podrijetla na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Visina  subvencije  je  50 % od dokumentiranih troškova, a najviše 10.000,00 kn po OPG-u.

Prihvatljivo je ulaganje u građevinski materijal, kao i u unutarnje odvodne, vodovodne, klimatizacijske, elektro-instalacije i prozore i vrata.

Priznat će se plaćeni računi za izvođenje građevinskih radova kao i radova za unutarnje instalacije, postavljanje zidnih i podnih obloga, te ugradnju prozora i vrata.

Prihvatljivo je isključivo ulaganje na adresi registriranog ili odobrenog objekta.

PDV nije prihvatljiv trošak.

Korisnici potpora dužni su voditi računa o ograničenju potpora male vrijednosti do 15.000  eura u kunskoj protuvrijednosti tijekom bilo kojeg razdoblja od tri fiskalne godine (EU 1408/13).

U skladu sa načelom izbjegavanja dvostrukog financiranja, propisanog člankom 7., stavak 2. Zakona o poljoprivredi („Narodne novine, br.  30/15), prihvatljivi zahtjevi za subvencioniranje su samo oni koji nisu subvencionirani od strane Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR)  i mjerama propisanim Programom ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

  Dokumenti za download
Dodano: 27. 08. 2018.
Dodano: 27. 08. 2018.
Dodano: 27. 08. 2018.