Uvodna riječ
 
USTROJSTVO
PRORAČUN BBŽ
VODIČ ZA GRAĐANE
PET GODINA BBŽ U EU
Preuzmite .pdf
VI. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA BBŽ
PRUZMITE ZAHTJEV ZA
OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU ZA NOVOROĐENČAD
FOTO GALERIJA
FOTO GALERIJA BBŽ
KOMUNICIRAJTE
S VAŠIM ŽUPANOM
Komunicirajte sa županom
ANKETA
KORISNIKA USLUGA BBŽ
english
deutch

Javni pozivi i natječaji - UO za poljoprivredu, zaštitu okoliša i ruralni razvoj

2018.
Rujan
10

Javni poziv za sufinanciranje kupnje pčelinjih pogača za prihranu pčelinjih zajednica na području Bjelovarsko-bilogorske županije


Korisnici potpora mogu biti pčelari koji imaju prebivalište i proizvodne kapacitete na području Bjelovarsko-bilogorske županije, upisani su u Evidenciju pčelara i pčelinjaka, Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u Regionalnom uredu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i imaju najmanje 50 pčelinjih zajednica. Korisnik treba biti upisan u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava kao nositelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva.

Bjelovarsko-bilogorska županija dodijelit će potporu za kupnju pčelinjih pogača za prihranu pčelinjih zajednica na području Bjelovarsko-bilogorske županije.
Potpora je namijenjena za sufinanciranje kupnje medeno-šećernih, stimulativnih i ljekovitih pčelinjih pogača.

Potpora će se dodijeliti za kupnju jedne pčelinje pogače po pčelinjoj zajednici u iznosu od 50% dokumentiranih troškova, a maksimalno do 7.000,00 kuna po korisniku. Prihvatljivi trošak je onaj koji je nastao za vrijeme trajanja javnog poziva. PDV nije prihvatljiv trošak.

Korisnici potpora dužni su voditi računa o ograničenju potpora male vrijednosti do 15.000  eura u kunskoj protuvrijednosti tijekom bilo kojeg razdoblja od tri fiskalne godine (EU 1408/13). U skladu sa načelom izbjegavanja dvostrukog financiranja, propisanog člankom 7., stavak 2. Zakona o poljoprivredi („Narodne novine, br.  30/15), prihvatljivi zahtjevi za dodjelu potpora su samo oni koji nisu primili potporu od strane Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR)  i mjerama propisanim Programom ruralnog razvoja RH 2014.-2020 te iz nekog drugog izvora financiranja.

  Dokumenti za download
Dodano: 10. 09. 2018.
Dodano: 10. 09. 2018.
Dodano: 10. 09. 2018.
Dodano: 10. 09. 2018.
Dodano: 10. 09. 2018.