Uvodna riječ
USTROJSTVO
PRORAČUN BBŽ
VODIČ ZA GRAĐANE
PET GODINA BBŽ U EU
Preuzmite .pdf
VI. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA BBŽ
PRUZMITE ZAHTJEV ZA
OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU ZA NOVOROĐENČAD
FOTO GALERIJA
FOTO GALERIJA BBŽ
KOMUNICIRAJTE
S VAŠIM ŽUPANOM
Komunicirajte sa županom
ANKETA
KORISNIKA USLUGA BBŽ
english
deutch

Poljoprivreda Bjelovarsko-bilogorske županije

FBA SPECIJALISTIČKI STUDIJ – PODUZETNIŠTVO U EKONOMIJI ZNANJA 5 - POLJOPRIVREDA

Provedba specijalističke edukacije

U petak 30. svibnja 2014. je započela „Specijalistička edukacija za poljoprivrednike“ namijenjena obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, poljoprivrednicima, upraviteljima i članovima zadruga, obrtnicima, načelnicima općina i ostalim zainteresiranima.

Izvođač je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Bjelovarsko-bilogorskom županijom.

Trajanje Programa je 120 sati tijekom 12 tjedana.

U uvodnom dijelu polaznici će slušati predavanja iz osnova makro i mikroekonomije, te osnova poduzetništva i poslovno planiranje za poduzetnike.

U tzv. Obveznom kolegiju su predmeti: Poduzetnički menadžment, Strateško poduzetništvo, Financiranje poduzetničkih aktivnosti-novac i poslovne banke, Lokalni ekonomski razvoj, Agrarnu ekonomiju, Poduzetničko računovodstvo, Poslovnu izvrsnost, Burze roba, Poduzetnički marketing, Upravljanje kvalitetom u poduzetništvu, ISO standardi i norme kvalitete, te Poslovno planiranje – analiza planova.

Stručni dio, koji provode gosti predavači s drugih fakulteta, obuhvaća slijedeće predmete:

  • Voćarstvo,
  • Vinogradarstvo i vinarstvo,
  • Primjena genetike u poljoprivredi,
  • Ovčarstvo i kozarstvo,
  • Pčelarstvo,
  • Mljekarstvo,
  • Suhomesnati proizvodi.


Za specijalističku edukaciju se prijavilo 25 polaznika, a po završetku programa svaki polaznik je obvezan, kao završni rad samostalno izraditi poslovni plan razvoja ili unaprjeđenja svoje poljoprivredne djelatnosti sa svim organizacijskim i financijskim aspektima provedbe.

Početak specijalističke edukacije i njen značaj su prigodnim riječima predstavili Prof.dr.sc. Marko Kolaković, voditelj Specijalističkog studija, koji je naglasio višegodišnju odličnu suradnju Ekonomskog fakulteta i Bjelovarsko-bilogorske županije u obrazovanju naših žitelja i župan Damir Bajs.

Župan Bajs je istaknuo značaj ove edukacije i njenu aktualnost u vrijeme kad je potrebno prijaviti projekte za korištenje sredstava iz europskih fondova, te velike mogućnosti poduzetništva u poljoprivredi i kontinentalnom turizmu.

Važno je napomenuti da osiguravajuća tvrtka  „Allianz“ sufinancira održavanje FBA studija u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Prof. Marko Kolaković i župan Damir Bajs Mediji su pokazali velik interes
Polaznici Prof.dr.sc. Boris Sisek predaje Makro i Mikroekonomiju

 

   Povratak na sve projekte