Uvodna riječ
 
USTROJSTVO
PRORAČUN BBŽ
VODIČ ZA GRAĐANE
JAVNA RASPRAVA O STRATEŠKOJ STUDIJI UTJECAJA NA OKOLIŠ PROSTORNOG PLANA BBŽ I O PRIJEDLOGU IV. IZMJENA I DOPUNA PROSTORNOG PLANA BBŽ
PRUZMITE ZAHTJEV ZA
OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU ZA NOVOROĐENČAD
FOTO GALERIJA
FOTO GALERIJA BBŽ
KOMUNICIRAJTE
S VAŠIM ŽUPANOM
Komunicirajte sa županom
ANKETA
KORISNIKA USLUGA BBŽ
english
deutch

Prosvjeta, kultura i šport Županije

STIPENDIRANJE STUDENATA

Bjelovarsko-bilogorska županija stipendira studente sa svog područja još od 1996. godine. U tom razdoblju iz županijskog Proračuna stipendirano je ukupno oko 400 studenata.

Uz mnogobrojne kriterije najvažniji za odabir studenata  uspjeh u srednjoj školi (najmanje 4,5 kroz sve razrede srednje škole), zatim socijalni status obitelji i deficitarnost struke koju studira su najjvažniji. Za 2014. godinu Natječaj je raspisan i objavljen 12. veljače u „Bjelovarcu“ i na Web stranici BBŽ. Trajao je do 5. ožujka 2014. godine. Odabrano je ukupno 19 studenata.
U Proračunu za 2014. godinu planirano je za stipendije 900.000,00 kn za stare i nove stipendiste. Na početku godine imali smo 46 starih stipendista, kojima se po Natječaju za stipendije pridružilo još 19 novih, što ukupno iznosi 65. U toku godine je diplomiralo  10 studenata, pa je sada brojno stanje 65.
Visina stipendije iznosi 1000,00 kuna. Stipendisti koji diplomiraju i zaposle se na području županije i rade vremenski duplo više nego su primali stipendiju oslobođeni su povrata. Također su oslobođeni oni koji su dvije godine prijavljeni na Zavodu za zapošljavanje na području naše Županije. Svi ostali koji odu iz Županije i zaposle se negdje drugdje dužni su vratiti primljeni iznos obročno (najduže duplo dužem periodu nego što su primali stipendiju) ili jednokratno. Iz povrata se svake godine otvara prostor za nove stipendiste.

   Povratak na sve projekte