Uvodna riječ
USTROJSTVO
PRORAČUN BBŽ
VODIČ ZA GRAĐANE
PET GODINA BBŽ U EU
Preuzmite .pdf
JAVNA RASPRAVA O STRATEŠKOJ STUDIJI UTJECAJA NA OKOLIŠ PROSTORNOG PLANA BBŽ I O PRIJEDLOGU IV. IZMJENA I DOPUNA PROSTORNOG PLANA BBŽ
PRUZMITE ZAHTJEV ZA
OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU ZA NOVOROĐENČAD
FOTO GALERIJA
FOTO GALERIJA BBŽ
KOMUNICIRAJTE
S VAŠIM ŽUPANOM
Komunicirajte sa županom
ANKETA
KORISNIKA USLUGA BBŽ
english
deutch

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Travanj
19

12. TEMATSKA SJEDNICA POVJERENSTVA ZA RAVNOPRAVNOST SPOLOVA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Povodom obilježavanja Dana ravnopravnosti održana je tematska sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Bjelovarsko-bilogorske županije na kojoj je predavanje održao prof. dr. sc. Vladimir Gruden.

Pohvalio bih rad povjerenstva, jer aktivno kroz svoju agendu promiču niz aktivnosti koje zahtijevaju da budemo ravnopravni. Danas imamo predavanje vezano uz Dan ravnopravnosti i po prvi puta to obilježavamo. Drago mi je da je prof. Gruden došao u našu županiju i da će kao specijalista kroz svakodnevni život govoriti o ravnopravnosti. Mislim da je najvažnije kroz primjere pokazati kako se može postići ravnopravnost i što svi možemo napraviti da budemo jednaki i da ostvarimo prava koja nam pripadaju, rekao je Bajs.

Prof.dr.sc. Vladimir Gruden specijalist je za psihoterapiju. Razvio je nekoliko psihoterapijskih tehnika: autogeni trening, razni stupnjevi hipnoze, autoopservacija i terapija agnostičkim optimizmom. Povodom Dana ravnopravnosti, prof.dr.sc. Vladimir Gruden održao je predavanje općenito o svim segmentima ravnopravnosti u svakodnevnome životu, te ponudio i rješenje kako bi se postigla ravnopravnost.

Naglasak je da su žena i muškarac jednako vrijedni. Razlikujemo se, ali i to što se razlikujemo razlika je u društvenoj pripadnosti, odnosno kako je društvo to prihvatilo. Postoji tek 20% razlika između intelektualnim i emotivnim specifičnostima kod muškarca i žene. Kroz povijest do diskriminacije je došlo jer su jedni i drugi to prihvatili tako, stoga možemo kriviti i muškarce i žene. Trebamo biti izjednačeni po pravima, ali je problem u tome što kažemo što imamo svoje specifičnosti, npr. muškarac je jači od žene i evo diskriminacije. Problem diskriminacije nećemo riješiti tako da donosimo zakone i uredbe, već da radimo na sebi i da nađemo svoj položaj u obitelji, društvu i u postojanju i onda će biti sređena stvar. Najčešća diskriminacija dolazi zato što se bojimo jedni drugih, a iz straha ljudi postaju grubi. Rješenje je u radu na sebi, zaključio je prof.dr.sc. Gruden.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a