Uvodna riječ
USTROJSTVO
PRORAČUN BBŽ
VODIČ ZA GRAĐANE
PET GODINA BBŽ U EU
Preuzmite .pdf
JAVNA RASPRAVA O STRATEŠKOJ STUDIJI UTJECAJA NA OKOLIŠ PROSTORNOG PLANA BBŽ I O PRIJEDLOGU IV. IZMJENA I DOPUNA PROSTORNOG PLANA BBŽ
PRUZMITE ZAHTJEV ZA
OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU ZA NOVOROĐENČAD
FOTO GALERIJA
FOTO GALERIJA BBŽ
KOMUNICIRAJTE
S VAŠIM ŽUPANOM
Komunicirajte sa županom
ANKETA
KORISNIKA USLUGA BBŽ
english
deutch

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Veljača
13

13. MEĐUNARODNI PČELARSKI SAJAM

Proteklog vikenda na sajamskom prostoru u Gudovcu održan je 13. međunarodni Pčelarski sajam, u sklopu kojeg je održana Izložba vina i vinogradarske opreme.

Nikad veći Pčelarski sajam, sa 150 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Finske, Grčke, Njemačke, Poljske, Ukrajine, ali i drugih zemalja, posjetilo je više od deset tisuća ljudi. Svi posjetitelji, osim nabave opreme za pčelarenje, meda i vina, imali su priliku sudjelovati i na osam stručnih predavanja, ali i na drugim zanimljivostima poput ocjenjivanja najboljih medenjaka, najljepše uređenog prostora, kao i grafički najbolje osmišljenu etiketu na bocama meda i vina.

„Današnji međunarodni Pčelarski sajam okupio je rekordan broj izlagača, njih čak 150. Pčelarski sajam je oduvijek budio veliki interes, ali današnja posjećenost od 10.000 posjetitelja i sama brojnost nikada nije bila ovolika. Svojom površinom većom od 3.200 kvadratnih metara, ovaj sajam stavlja u vrh europskih sajmova.  Posebno smo ponosni na međunarodni karakter sajma, pa su ove godine s nama izlagača iz 8 stranih zemalja. Osim međunarodnog, osnažili smo prodajni i edukativni karakter na koji smo posebno ponosni. Kvaliteta sajma podignula je i grijanim dvoranama. Izuzetno sam zadovoljan što sam sa svojim timom uspio realizirati vlasnicima projekt grijanja, pa smo stoga po tom pitanju unaprijeđeni. Rezultate koje ovdje zajedno ostvarujemo, ovaj sajam svrstavaju na europsku kartu sajmova na visoku razinu.“, naglasio je direktor Bjelovarskog sajma Davorin Posavac.

„Kad govorimo o ovom sajmu, ovo je najveći sajam ovoga tipa, ne u Hrvatskoj, nego u ovom dijelu Europe. Dobro je da ovakav sajam bude u Bjelovaru, u Gudovcu. Zahvalit ću se i Gradu Bjelovaru koji je s nama suosnivač na čelu s gradonačelnikom, našim pčelarima, kako županijskom savezu, tako i gradskim savezima na ustrajnoj podršci ovom sajmu. Zahvalio bih se i Ministarstvu poljoprivrede.  Naš kraj je jedan od najboljih krajeva u pčelarstvu poznat po visokoj i kvalitetnoj proizvodnji meda. Bagremov med možda je naš najbolji i najistaknutiji proizvod iz ovog kraja. Drago mi je da kad dođem u drugu županiju da smo po tome prepoznatljivi.“, rekao je župan Damir Bajs.

„Ministarstvo poljoprivrede daje snažnu potporu ovakvim specijaliziranim manifestacijama. Upravo je 13. međunarodni pčelarski sajam uvod u sve one manifestacije koje će se tijekom godine događati u Republici Hrvatskoj, a vodeće će biti upravo ovdje. Ističem Proljetni međunarodni i Jesenski međunarodni sajam ovdje u Gudovcu. Kroz takve manifestacije, ne samo da se sklapaju poslovi, nego se promiče ono što je osnovni cilj u dijelu poljoprivrede, a to je promocija hrvatskih poljoprivrednih proizvoda. Ministarstvo poljoprivrede radi na Nacionalnom pčelarskom programu na provedbenom pravilniku i on će najkasnije tijekom ožujka biti odobren. Nacionalni pčelarski program u svojih 8 mjera omogućit će pčelarima, njihovim udrugama, Pčelarskom savezu, ali i znanstvenim institucijama na godišnjoj razini 2,25 milijuna eura EU potpore koje će Ministarstvo poljoprivrede putem provedbenih agencija plasirati na teren kako bi naša proizvodnja meda i ostalih pčelarskih proizvoda bila što konkurentnija. Ne možemo pobjeći od činjenice da od ulaska Hrvatske u EU imamo povećani uvoz meda, ali Ministarstvo poljoprivrede će svojim mjerama uz Nacionalni pčelarski program promovirati hrvatski med i ostale hrvatske pčelarske proizvode kako bi bili konkurentni.“, izjavio je Tugomir Majdak, izaslanik ministra poljoprivrede i državni tajnik Ministarstva poljoprivrede.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a