Uvodna riječ
USTROJSTVO
PRORAČUN BBŽ
VODIČ ZA GRAĐANE
PET GODINA BBŽ U EU
Preuzmite .pdf
VI. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA BBŽ
PRUZMITE ZAHTJEV ZA
OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU ZA NOVOROĐENČAD
FOTO GALERIJA
FOTO GALERIJA BBŽ
KOMUNICIRAJTE
S VAŠIM ŽUPANOM
Komunicirajte sa županom
ANKETA
KORISNIKA USLUGA BBŽ
english
deutch

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Veljača
4

3. kolegij Župana s gradonačelnicima i načelnicima

Tehničke pripreme projekta vodoopskrbe Bjelovarsko-bilogorske županije većinski su napravljene, 80 posto dokumentacije je pripremljeno i bit će gotovo do kraja ove godine – izvijestili čelnike Županije, gradonačelnike i načelnike predstavnici Hrvatskih voda Ivan Kolovrat, Robert Kartel i Mario Obrdalj.

Osigurano je stopostotno financiranje pripreme dokumentacije, a riječ je o iznosu od 4 milijuna i 300 tisuća kuna.
Gradonačelnici i načelnici upozoreni su na promijene koje su uslijedile stupanjem na snagu novog Zakona o vodama, a one uvjetuju i neke promijene u organizacijskom smislu.  Na ovoj su sjednici upoznati s Politikom ruralnog razvoja i LEADER pristupom RH, o čemu je govorio načelnik Uprave za ruralni pristup  Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja RH Tugomir Majdak. 

Planom gospodarenja otpadom 2007. godine utvrđeno je da središnje odlagalište otpada u Županiji bude bjelovarsko odlagalište „Doline“. Najvažniji uvjet je da ono bude tako razvrstano da količina koja će biti odložena bude manja od količine koja se sada odlaže. Gospodarenje otpadom iz cijele Županije preuzet će novoosnovana tvrtka čiji su osnivači Županija ( 34 % ), grad Bjelovar ( 10 % , do sada su u to odlagalište uložili oko 15 milijuna kuna ), Daruvar, Čazma, Garešnica, Grubišno Polje ( 5% ), osamnaest općina ( svaka 2% ). Županiji je do sada odobreno 6 milijuna kuna, a Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva RH projekt odlagališta „Doline“ Bjelovarsko-bilogorske županije prijavilo je na natječaj za dobivanje sredstava iz predpristupnog fonda IPARD. Riječ je o 26 milijuna eura koji će osigurati uvođenje najmodernije tehnologije obrade otpada u Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

 

 

 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a