Uvodna riječ
USTROJSTVO
PRORAČUN BBŽ
VODIČ ZA GRAĐANE
PET GODINA BBŽ U EU
Preuzmite .pdf
V. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA BBŽ
PRUZMITE ZAHTJEV ZA
OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU ZA NOVOROĐENČAD
FOTO GALERIJA
FOTO GALERIJA BBŽ
KOMUNICIRAJTE
S VAŠIM ŽUPANOM
Komunicirajte sa županom
ANKETA
KORISNIKA USLUGA BBŽ
english
deutch

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Listopad
27

BBŽ DOMAĆIN 10. BALKANIJADE

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs primio je predstavnike Hrvatskog konjičkog saveza i Povijesne postrojbe bjelovarskih graničara Husara koji su ga pobliže upoznali s planovima održavanja 10. Balkanijade konjičke utrke u daljinskom jahanju koja će 2016. godine okupiti 150 natjecatelja iz nekoliko zemalja.

Riječ je o utrci koja se po prvi puta i održala 2006. godine u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i za svoj deseti rođendan vraća se korijenima.  Mjesto održavanja 10. Balkanijade bit će županijski Sportsko rekreacijski centar Kukavica u kojemu će se okupiti natjecatelji iz Hrvatske, Grčke, Turske, Srbije, Bugarske i Rumunjske. Naime, Kukavica ima idealne uvjete za prihvat oko 150 konja i smještaj natjecatelja, rekao je na prijemu predsjednik Hrvatskog konjičkog saveza Ognjen Preost.

Potporu i logistiku tom trodnevnom natjecanju dati će i konjanici bjelovarskih graničara Husara. Riječ je o utrci dugoj šezdesetak kilometara, a staza za daljinsko jahanje trebala bi obuhvatiti nekoliko gradova i općina na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Svoj obol tom natjecanju dati će iz Bjelovarsko-bilogorska županija ne samo osiguravanjem smještaja konja i natjecatelja, već i u financijskom smislu, rekao je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Treba spomenuti kako su hrvatski natjecatelji na posljednjoj Balkanijadi ostvarili iznimne rezultate osvojivši prvo mjesto u pojedinačnoj, kao i u ekipnoj kategoriji.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a