Uvodna riječ
USTROJSTVO
PRORAČUN BBŽ
VODIČ ZA GRAĐANE
PET GODINA BBŽ U EU
Preuzmite .pdf
V. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA BBŽ
PRUZMITE ZAHTJEV ZA
OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU ZA NOVOROĐENČAD
FOTO GALERIJA
FOTO GALERIJA BBŽ
KOMUNICIRAJTE
S VAŠIM ŽUPANOM
Komunicirajte sa županom
ANKETA
KORISNIKA USLUGA BBŽ
english
deutch

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Svibanj
4

DANI EDE MURTIĆA

U Velikoj Pisanici nedaleko od Bjelovara održani su Dani Ede Murtića sada već tradicionalna manifestacija kojoj je prisustvovao i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima.

Na taj način obilježava se rođenje proslavljenog slikara Ede Murtića koji je rođen 4. svibnja 1921. godine u Velikoj Pisanici. Na njegovu rodnu kuću u nazočnosti njegove obitelji, prijatelja predstavnika HAZU-a,  zagrebačke Likovne akademije, bjelovarskog Gradskog muzeja, Općine Velika Pisanica, župan Damir Bajs i načelnik Fredi Pali položili su vijenac. O njegovu radu govorili su načelnik Fredi Pali, Milan Bešlić, voditelj i koordinator Dana Ede Murtića, Slobodan Kaštela iz HAZU-a, te bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Ove godine Dani Ede Murtića traju dva dana, a u sjećanje na slikara svjetskog glasa održava se i radionica „Zavičajni i iskustveni prostor Ede Murtića“ pod mentorstvom akademika Zlatka Kesera. Radionica je namijenjena studentima Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba.

Našli smo se pred kućom 67. u Velikoj Pisanici. Što je sve nas ovdje okupilo? Razlog okupljanja jeste zapravo jedan čovjek. Čovjek koji se ovdje rodio, koji je ovdje živio, čovjek koji je svjetski umjetnik i time ćemo ga i opisati. Naravno, svaki čovjek se može opisati na razne načine. On je bio obiteljski čovjek, čovjek svog vremena, ali danas i ovdje smo da se prisjetimo njegova rada i odamo mu počast, istaknuo je župan Bajs u Velikoj Pisanici.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a