Uvodna riječ
USTROJSTVO
PRORAČUN BBŽ
VODIČ ZA GRAĐANE
JAVNA RASPRAVA O STRATEŠKOJ STUDIJI UTJECAJA NA OKOLIŠ PROSTORNOG PLANA BBŽ I O PRIJEDLOGU IV. IZMJENA I DOPUNA PROSTORNOG PLANA BBŽ
PRUZMITE ZAHTJEV ZA
OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU ZA NOVOROĐENČAD
FOTO GALERIJA
FOTO GALERIJA BBŽ
KOMUNICIRAJTE
S VAŠIM ŽUPANOM
Komunicirajte sa županom
ANKETA
KORISNIKA USLUGA BBŽ
english
deutch

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Svibanj
11

FINANCIJSKA POTPORA BBŽ MATICI UMIROVLJENIKA GRUBIŠNO POLJE I MATICI UMIROVLJENIKA VELIKI GRĐEVAC

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i umirovljenike Jasmina Radojčić potpisala je Ugovore o financijskoj potpori programa Maticom umirovljenika Grubišno Polje s predsjednicom Dragicom Vodvarkom te Maticom umirovljenika Veliki Grđevac s predsjednicom Marijom Kalenik. Naime, Matica umirovljenika Grubišno Polje i Matica umirovljenika Veliki Grđevac javile su se na županijski Javni poziv koji je išao prema umirovljeničkim udrugama, a vezan uz ostvarenje financijske potpore za njihove projekte.

Na taj način Matica umirovljenika Grubišno Polje ostvarila je sredstva za svoj projekt „Aktivno starenje“ organiziranje dnevnog boravka za članove Matice umirovljenika i renoviranje postojećeg prostora. Taj projekt Bjelovarsko-bilogorska županija će poduprijeti sa 20 tisuća kuna.

Matica umirovljenika Veliki Grđevac prijavila je projekt „Sanacija poslovnog prostora nakon poplave“ zbog nastale poplave u prostorijama udruge, potrebni su određeni građevinski zahvati. Projekt vrijedan 10 tisuća kuna im je odobren i time su se našli u društvu 23 umirovljeničke udruge koje će dobiti sredstva za svoje projekte. Nastavak je to dobrog partnerskog odnosa Bjelovarsko-bilogorske županije i njenih umirovljeničkih udruga koje godišnje Županija potpomaže s oko pola milijuna kuna.

Naime, župan Bajs i novo vodstvo Bjelovarsko-bilogorske županije 2013. uveli su niz novih programa, a jedan od njih ticao se i umirovljeniče populacije. Naime, politika prema umirovljenicima doživjela je  potpuni zaokret uvođenjem novih programa putem kojih je Županija postala partner umirovljeničkim udrugama na čelu s Maticom umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije. Po prvi puta u povijesti Županije umirovljenici su dobili i svoj Odbor pri Županijskoj skupštini.

Već 2013. Županija je u  svom proračunu za umirovljeničke udruge osigurala 200 tisuća kuna. Za njih su udruge mogle konkurirati sa svojim programima iz područja: 
a) socijalnih potreba za umirovljenike,
b) zdravstvene skrbi,
c) programa koji se odnose na društveni dio,
d)   natjecanja,
e) druženja,
f)  dodatnog obrazovanja.

I dok su te 2013. umirovljeničke udruge s manje projekata konkurirale za sredstva, posljednje tri godine ta brojka znatno je porasla i u financijskom smislu premašuje pola milijuna kuna godišnje za umirovljeničke projekte. Ono što je sada važno da naše umirovljeničke udruge osmišljavaju programe i bivaju sve kreativnije u tome. A, zahvaljujući promijeni smjera županijske politike, umirovljeničke aktivnosti, pogotovo u manjim mjestima preporodile su društvene aktivnosti građana treće životne dobi.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a