Uvodna riječ
USTROJSTVO
PRORAČUN BBŽ
VODIČ ZA GRAĐANE
PET GODINA BBŽ U EU
Preuzmite .pdf
V. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA BBŽ
PRUZMITE ZAHTJEV ZA
OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU ZA NOVOROĐENČAD
FOTO GALERIJA
FOTO GALERIJA BBŽ
KOMUNICIRAJTE
S VAŠIM ŽUPANOM
Komunicirajte sa županom
ANKETA
KORISNIKA USLUGA BBŽ
english
deutch

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Svibanj
10

FINANCIJSKA POTPORA BBŽ UDRUZI UMIROVLJENIKA NOVA RAČA I UDRUZI UMIROVLJENIKA MUP-a BJELOVAR

Zamjenik bjelovarsko-bilogorskog župana Neven Alić potpisao je Ugovore o financijskoj potpori programa Udruge umirovljenika Nova Rača s predsjednikom Ljubinkom Tošićem te Udrugom umirovljenika MUP-a Bjelovar s predsjednikom Damirom Amižićem. Naime, Udruga umirovljenika Nova Rača i Udruga umirovljenika MUP-a Bjelovar javile su se na županijski Javni poziv koji je išao prema umirovljeničkim udrugama, a vezan uz ostvarenje financijske potpore za njihove projekte.

Na taj način Udruga umirovljenika Nova Rača ostvarila je sredstva za svoj projekt „Klub 50+“ okupljanje i druženje članova, odlazak na jednodnevni izlet na more, odlazak u toplice, organizacija Martinja, odlazak na zabavu povodom Valentinova i obilazak bolesnih. Taj projekt Bjelovarsko-bilogorska županija će poduprijeti sa 10 tisuća kuna.

Udruga umirovljenika MUP-a Bjelovar prijavila je projekt „Uvijek aktivni“ razvijanje kulturnog i zabavnog života, sportskih rekreativnih i sličnih aktivnosti, razvijanje prijateljstva, zaštita, promicanje razvijanje interesa umirovljenika MUP-a, tradicije policijskog poziva. Projekt vrijedan 8 tisuća kuna im je odobren i time su se našli u društvu 23 umirovljeničke udruge koje će dobiti sredstva za svoje projekte. Nastavak je to dobrog partnerskog odnosa Bjelovarsko-bilogorske županije i njenih umirovljeničkih udruga koje godišnje Županija potpomaže s oko pola milijuna kuna.

Naime, župan Bajs i novo vodstvo Bjelovarsko-bilogorske županije 2013. uveli su niz novih programa, a jedan od njih ticao se i umirovljeniče populacije. Naime, politika prema umirovljenicima doživjela je  potpuni zaokret uvođenjem novih programa putem kojih je Županija postala partner umirovljeničkim udrugama na čelu s Maticom umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije. Po prvi puta u povijesti Županije umirovljenici su dobili i svoj Odbor pri Županijskoj skupštini.

Već 2013. Županija je u  svom proračunu za umirovljeničke udruge osigurala 200 tisuća kuna. Za njih su udruge mogle konkurirati sa svojim programima iz područja: 
a) socijalnih potreba za umirovljenike,
b) zdravstvene skrbi,
c) programa koji se odnose na društveni dio,
d)   natjecanja,
e) druženja,
f)  dodatnog obrazovanja.

I dok su te 2013. umirovljeničke udruge s manje projekata konkurirale za sredstva, posljednje tri godine ta brojka znatno je porasla i u financijskom smislu premašuje pola milijuna kuna godišnje za umirovljeničke projekte. Ono što je sada važno da naše umirovljeničke udruge osmišljavaju programe i bivaju sve kreativnije u tome. A, zahvaljujući promijeni smjera županijske politike, umirovljeničke aktivnosti, pogotovo u manjim mjestima preporodile su društvene aktivnosti građana treće životne dobi.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a