Uvodna riječ
USTROJSTVO
PRORAČUN BBŽ
VODIČ ZA GRAĐANE
PET GODINA BBŽ U EU
Preuzmite .pdf
V. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA BBŽ
PRUZMITE ZAHTJEV ZA
OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU ZA NOVOROĐENČAD
FOTO GALERIJA
FOTO GALERIJA BBŽ
KOMUNICIRAJTE
S VAŠIM ŽUPANOM
Komunicirajte sa županom
ANKETA
KORISNIKA USLUGA BBŽ
english
deutch

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Veljača
14

IZASLANSTVO BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE U RADNOM POSJETU ISTARSKOJ ŽUPANIJI

Istarsku je županiju posjetilo izaslanstvo Bjelovarsko-bilogorske županije, na čelu sa županom Damirom Bajsom i bjelovarskim gradonačelnikom Antunom Korušcem. Budući da je turizam poveznica Pule i Bjelovara, gosti su se pohvalno izrazili o istarskim turističkim dosezima i naglasili kako će učiti na tim iskustvima. Kako je zbrinjavanje otpada okvir za uspješni turistički razvoj, istarski župan Valter Flego i suradnici prezentirali su gostima Županijski centar za gospodarenje otpadom „Kaštijun“.

Istarsku je županiju posjetilo izaslanstvo Bjelovarsko-bilogorske županije, na čelu sa županom Damirom Bajsom i bjelovarskim gradonačelnikom Antunom Korušcem. Budući da je turizam poveznica Pule i Bjelovara, gosti su se pohvalno izrazili o istarskim turističkim dosezima i naglasili kako će učiti na tim iskustvima. Kako je zbrinjavanje otpada okvir za uspješni  turistički razvoj, istarski župan Valter Flego i suradnici prezentirali su gostima Županijski centar za gospodarenje otpadom „Kaštijun“.
Video prezentacijom predstavljene su prednosti istarskog modela zbrinjavanja otpada, gdje će se na jednom mjestu odlagati i kvalitetno gospodariti otpadom. Županijski centar za gospodarenje otpadom „Kaštijun“ primjenom moderne tehnologije spriječit će zagađivanje okoliša, te omogućiti maksimalno iskorištavanje vrijednih sirovina koje se mogu dobiti i reciklirati iz otpada. Korist je višestruka, štedi se novac i energija.
Centar se nalazi  na samom rubu turističkog Medulina, i opovrgnuo je sva strahovanja da će biti izravna prijetnja turističkom razvoju. Usporedno, jedan pored drugoga, razvijali su se i turizam i ŽCGO „Kaštijun“.
Kako je rečeno, zahvaljujući Centru, Istra će biti među prvim hrvatskim županijama koje će primijeniti visoke standarde EU-a u gospodarenju otpadom. Za njegovu su izgradnju korištena sredstva europskih fondova, pa se  bjelovarsko-bilogorsko izaslanstvo zanimalo za istarska iskustva u privlačenju EU sredstava. (www.istra-istria.hr)

 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a