Uvodna riječ
USTROJSTVO
PRORAČUN BBŽ
VODIČ ZA GRAĐANE
PET GODINA BBŽ U EU
Preuzmite .pdf
VI. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA BBŽ
PRUZMITE ZAHTJEV ZA
OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU ZA NOVOROĐENČAD
FOTO GALERIJA
FOTO GALERIJA BBŽ
KOMUNICIRAJTE
S VAŠIM ŽUPANOM
Komunicirajte sa županom
ANKETA
KORISNIKA USLUGA BBŽ
english
deutch

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Svibanj
25

Koordinacija županija panonske regije

Čelnici županija te voditelji županijskih regionalnih agencija, sastali su se na redovnoj koordinaciji.

Čelnici Brodsko – posavske, Karlovačke, Osječko - baranjske, Požeško – slavonske, Sisačko – moslavačke, Virovitičko – podravske, Vukovarsko – srijemske, Bjelovarsko – bilogorske županije, te voditelji županijskih regionalnih agencija,
sastali su se na redovnoj koordinaciji. Na sastanku su bili predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva RH, a razgovaralo se o aktivnostima vezanim za Strategiju regionalnog razvoja RH, Zakonu o regionalnom razvoju, pravilniku o upisniku upravnih tijela jedinica lokalne samouprave i drugih pravnih osoba, te stanju strateških razvojnih projekata Panonske regije.
            Panonska regija jedna je od tri NUTS II statističke regije Republike Hrvatske. Ta je podjela sukladna politici regionalnog razvoja u EU, prijedlogu Strategije regionalnog razvoja RH i zakona o regionalnom razvoju, a provedena je s ciljemdjelotvornog vođenje regionalne razvojne politike u postupku oblikovanja i provođenja politike regionalnog razvoja Republike Hrvatske, za socio-ekonomske analize i za postizanje ciljeva socijalne i ekonomske kohezije, sukladno europskim statističkim standardima.

            Članice Panonske regije koju čine osam županija, definirale se zajedničke razvojne prioritete, a oni su poljoprivreda, šumarstvo, lovstvo i slatkovodno ribarstvo, razvoj regionalne infrastrukture, povećanje konkurentnosti gospodarstva, zaštita okoliša, jačanje ljudskih potencijala i razminiranje.

 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a