Uvodna riječ
USTROJSTVO
PRORAČUN BBŽ
VODIČ ZA GRAĐANE
PET GODINA BBŽ U EU
Preuzmite .pdf
VI. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA BBŽ
PRUZMITE ZAHTJEV ZA
OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU ZA NOVOROĐENČAD
FOTO GALERIJA
FOTO GALERIJA BBŽ
KOMUNICIRAJTE
S VAŠIM ŽUPANOM
Komunicirajte sa županom
ANKETA
KORISNIKA USLUGA BBŽ
english
deutch

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Kolovoz
29

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA, PONOVNO ŽUPANIJA PARTNER NA JESENSKOM MEĐUNARODNOM BJELOVARSKOM SAJMU

Jesenski međunarodni bjelovarski sajam kroz dvadeset i jednu godinu postojanja razvio se i postao najveći gospodarski sajam u Republici Hrvatskoj, lider u regiji, a danas ulaskom u Europsku uniju dobiva status europskog i ima svoje mjesto na listi europskih sajmova. No, započeo je kao međužupanijski i svake godine jesenska sajamska priredba imala je županiju partera.

Na ovogodišnjem, 21. jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu koji se održava od 6. do 8. rujna ta se tradicija nastavlja sa županijom s kojom je i počela - Međimurskom. Najavili su to bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i međimurski Matija Posavec na konferenciji za medije, održanoj u sklopu posjeta izaslanstva Međimurske županije „Bjelovarskom sajmu“.
  Prema riječima župana Posavec,  partnerstvo na ovakvoj gospodarskoj manifestaciji za tu je Županiju  svojevrsna čast, jer znaju da je on važan njihovim poljoprivrednicima i obrtnicima koji u Gudovcu izlažu od samoga početka. Jedna trećina domaćinstava u Međimurskoj županiji, poljoprivredna su domaćinstva, a razvijeno je malo i srednje poduzetništvo, posebno metalurgija koja zahvaljujući dobroj poslovnoj suradnji s nekoliko zemalja Europske unije, ostvaruje pozitivan izvozni saldo.  „Bjelovarski sajam“ najbolji je primjer kako treba organizirati sajam i kako se može razvijati i imati budućnost kada su okolnosti nezahvalne – istaknuo je međimurski župan. No, još je važnije u ovoj priči snažnije povezivanje regija odnosno županija, posebno sada, u svjetlu ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Države su toliko jake, koliko su jake njihove regije, i ako ćemo imati dovoljno znanja, pameti i sposobnosti da budemo uspješni na svojim razinama, onda će i naša država biti uspješna i moderna država – zaključio je župan Posavec.
To je i razlog, rekao je župan Damira Bajsa, što su održana već dva susreta na kojima je dogovoren zajednički rad na razvoju konkretnih programa, posebno onih vezanih uz EU fondove. Bjelovarsko-bilogorska županija bit će domaćin sljedećeg susreta, koji se predviđa ubrzo nakon Jesenskog sajma. 
Međimurska županija na svom izložbenom prostoru osigurala je besplatan nastup obrtnika i poduzetnika, a posebno ih veseli što će posjetiteljima  imati priliku predstaviti bogatstvo kulturne, povijesne, gastronomske i turističke baštine Međimurske županije. Bit će to drugog dana sajma, u subotu 7. rujna.
Inače, ovogodišnji je Jesenski sajam obilježen  ulaskom Hrvatske u Europsku uniju. Europska komisija imat će svoje izložbeno mjesto, a povećan je broj zemalja iz koje dolaze izlagači s prošlogodišnjih devet na četrnaest. Prvi put, sajam ima stranog sponzora, a dolazi iz Italije.

Na 21. Jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu očekuje se oko 500 izlagača u gospodarskom dijelu, i i isto toliko u stočarskom  na državnoj izložbi najkvalitetnije hrvatske stoke svih pasmina.  Izložbena površina, najveća je do sada, a iznosi 25 tisuća četvornih metara.
Nakon konferencije za medije, izaslanstvo Međimurske županije u kojemu su uz župana Matiju Posavca bili njegovi zamjenici  Zoran Vidić i Sandra Herman, u pratnji domaćina župana Bajsa, njegova zamjenika Nevena Alića i direktora „Bjelovarskog sajma“ Zlatka Salaja obišli su sajamski prostor.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a