Uvodna riječ
USTROJSTVO
PRORAČUN BBŽ
VODIČ ZA GRAĐANE
PET GODINA BBŽ U EU
Preuzmite .pdf
VI. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA BBŽ
PRUZMITE ZAHTJEV ZA
OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU ZA NOVOROĐENČAD
FOTO GALERIJA
FOTO GALERIJA BBŽ
KOMUNICIRAJTE
S VAŠIM ŽUPANOM
Komunicirajte sa županom
ANKETA
KORISNIKA USLUGA BBŽ
english
deutch

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Siječanj
11

MINISTAR OSTOJIĆ OTVORIO OBJEDINJENI HITNI BOLNIČKI PRIJEM U OPĆOJ BOLNICI BJELOVAR

Ministar zdravlja prof.dr.sc. Rajko Ostojić u nazočnosti župana Miroslava Čačije, saborskih zastupnika, vodstva i djelatnika Opće bolnice Bjelovar, prigodnim rezanjem vrpce otvorio je novouređeni Objedinjeni hitni bolnički prijem Opće bolnice u Bjelovaru.
Izvor: Bjelovar.info

Riječ je o potpuno obnovljenom prostoru u podrumu zgrade u kojoj je smještena Djelatnost za kirurgiju, veličine gotovo pet stotina četvornih metara. U obnovu koja je započela polovicom 2011. godine,  te  opremanje toga prostora Ministarstvo zdravlja uložilo je 3,7 milijuna kuna, a Županija je izdvojila 1,7 milijuna.
Objedinjenim hitnim bolničkim prijemom uveden je visoki standard pružanja hitne medicinske skrbi akutno oboljelim i ozlijeđenim pacijentima, a očekuje se da će pridonijeti smanjenju morbiditeta, invaliditeta i mortaliteta – čulo se na otvorenju.  Medicinsko osoblje prošlo je specijalističku edukaciju za zbrinjavanje akutnih pacijenata, a sve je opremljeno suvremenom medicinskom dijagnostikom i aparatima. Počevši od aparata za RTG snimanje, anesteziološkog aparata, pet monitora za praćenje životnih funkcija, dva defibrilatora, EKG aparatai mobilnog ultrazvučnog uređaja, opremljene trijažne ambulante, moderne radiološke dijagnostike, reanimacijske sale, hitne operacijske sale te prostora za smještaj i nadzor akutnih pacijenata.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a