Uvodna riječ
USTROJSTVO
PRORAČUN BBŽ
VODIČ ZA GRAĐANE
PET GODINA BBŽ U EU
Preuzmite .pdf
VI. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA BBŽ
PRUZMITE ZAHTJEV ZA
OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU ZA NOVOROĐENČAD
FOTO GALERIJA
FOTO GALERIJA BBŽ
KOMUNICIRAJTE
S VAŠIM ŽUPANOM
Komunicirajte sa županom
ANKETA
KORISNIKA USLUGA BBŽ
english
deutch

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Kolovoz
18

OBILJEŽENA 25. OBLJETNICA POGIBIJE PRIPADNIKA 105. BJELOVARSKE BRIGADE NA PODRUČJU SLAVONSKOG BRODA

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Bojana Hribljan sa suradnicima prisustvovala je obilježavanju 25. obljetnice pogibije hrvatskih branitelja pripadnika 105. bjelovarske brigade u Slavonskom Brodu.

Tako su predstavnici Bjelovarsko-bilogorske i Brodsko-posavske županije, Grada Bjelovara i Slavonskog Broda, te udruga proizašlih iz Domovinskoga rata, polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i prigodnom molitvom kod spomenika hrvatskim braniteljima, na Jelasu u Slavonskom Brodu, odali počast poginulim braniteljima koji su svoje živote izgubili braneći hrvatsku granicu na Savi. Tijekom ratnih mjeseci 1992. godine u brodskom kraju život je izgubilo 18 branitelja 105. bjelovarske brigade.

"Prisjećamo se teških vremena i nemilih događanja iz ratnih godina, kada su braneći domovinu Hrvatsku i sve nas od nadmoćnijeg neprijatelja, ginuli najbolji i najodaniji sinovi hrvatskog naroda. U ime Bjelovarsko-bilogorske županije, u ime svih njenih građanja, kao i u svoje osobno, zahvaljujem svima onima koji su dali doprinos u obrani Slavonskog Broda, ovog dijela Lijepe naše, kao i obrani čitave nam domovine Hrvatske. Mi koji sudjelujemo u tijelima vlasti, posebna nam je čast, ali i obveza, svojim primjerom, dati počast žrtvi poginulih i stradalih hrvatskih branaitelja, kao i žrtvi svih koji ste izgubili djecu, očeve, muževe i bražu. Najmanje što možemo učiniti na ovim tužnim obljetnicama je biti uz vas i pružiti vam ruku saučešća.", poručila je zamjenica župana Bojana Hribljan.

Pripadnici 105. bjelovarske brigade koji su položili svoje živote za slobodu domovine na području Slavonskog Broda u kolovozu i rujnu 1992. godine:

Adnan Avdić
Tomo Bertinovec
Željko Kolić
Ivan Mesarek
Mato Peroković
Darko Dubravec
Lado Legčević
Franjo Močnik
Miodrag Variček
Ivan Barčan
Marijan Blažeković
Željko Burlić
Branko Muratović
Zdravko Pankas
Željko Šteković
Marijan Vugrić
Božo Kučan
Milan Ledinski

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a