Uvodna riječ
USTROJSTVO
PRORAČUN BBŽ
VODIČ ZA GRAĐANE
PET GODINA BBŽ U EU
Preuzmite .pdf
VI. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA BBŽ
PRUZMITE ZAHTJEV ZA
OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU ZA NOVOROĐENČAD
FOTO GALERIJA
FOTO GALERIJA BBŽ
KOMUNICIRAJTE
S VAŠIM ŽUPANOM
Komunicirajte sa županom
ANKETA
KORISNIKA USLUGA BBŽ
english
deutch

BBŽ Županijske vijesti

2019.
Srpanj
11

PREKO MILIJUN KUNA ZA FINANCIRANJE 86 ŽUPANIJSKIH UDRUGA PO PRVOM OVOGODIŠNJEM JAVNOM POZIVU ZA UDRUGE BBŽ – NAJVEĆI BROJ UDRUGA I NAJVEĆI IZNOS SREDSTAVA DO SADA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs potpisao je ugovore s predstavnicima 20 udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu koje su se javile na županijski Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga od interesa za Bjelovarsko-bilogorsku županiju u 2019. godini.
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu

Riječ je o prvih 20 udruga od ukupno 86 koje su dobile sredstva na navedenom Javnom pozivu, a koje su usmjerene u području zdravstva, socijalne skrbi, hobističkih djelatnosti, zaštite ljudskih prava, zaštite okoliša, volonterstva i sličnog djelovanja te udruge proizašle iz Domovinskog rata i 2. Svjetskog rata.

Ukupno će se Javnim pozivom udrugama dodijeliti sredstva u iznosu 1.055.500,00 kuna. Prošle godine po tom Javnom pozivu za 60 udruga bilo je isplaćeno 712 tisuća kuna, što znači da je ove godine osigurana isplata sredstava veća za 32%, odnosno najveća do sada.

Bitno je za naglasiti kako ni jedna Udruga koja je poslala potpun i opravdan zahtjev prema Županiji nije odbijena, a ove godine uz najveća osigurana sredstva najveći je i broj Udruga čije programe Županija financira u županijskoj povijesti provođenja ovog Javnog poziva.

„Moram naglasiti da smo za 2019. godinu odobrili najveći iznos ukupnosti sredstava ikada u povijesti  županije. To je preko milijun kuna,a potpisat ćemo ugovore i s najvećim brojem udruga. Istaknuo bih da naše htijenje da sve one aktivnosti koje se odnose na promicanje prihvatljivih  vrijednosti u Hrvatskoj treba podupirati od strane lokalne i regionalne samouprave, u ovom slučaju naše Županije. Zahvaljujem vam što radite s našim sugrađanima. Vaši projekti vezani su uz poboljšanje njihove mogućnosti inkluzije u normalan život. U praktičnom smislu života ponekad je najvažnije da imate ljude koji su se okupili oko projekta i pomažu svojim sugrađanima koji su možda u istoj situaciji. Vaši programi koje ste prijavili su raznovrsni, ali idu samo za jednim, a to je da pomognu našim sugrađanima. Istaknuo bih i činjenicu da Županija i sama provodi niz vlastitih programa, ali smo i sudionici i partneri vama u nizu europskih projekata. Kada se sve zbroji, ukupnost aktivnosti daje onaj rezultat koji želimo, a to je uključenost svih nas u rad zajednice“, rekao je župan Damir Bajs.

Financiranjem projekata i programa koje provode Bjelovarsko-bilogorska županija pomaže i podupire  udruge na svom području koje svojim radom i djelovanjem obogaćuju život naše zajednice i pomažu sugrađanima kroz svoje djelovanje, a današnjim potpisom ugovora riječ je o projektima:

1.Centar za inkluziju i socijalne usluge Bjelovar - Sredstva u iznosu od 4.000,00 kuna  namijenjena su Udruzi za projekt pod nazivom „Od zemlje do stola“ – proizvodnja povrća u plastenicima i na otvorenom polju – nabava dodatne opreme i mehanizacije za obradu tla.

2.Udruga osoba oštećena sluha Bjelovarsko-bilogorske županije - Sredstva u iznosu od 15.000,00 kuna namijenjena su Udruzi za projekt pod nazivom „Program rada UOOS BBŽ u 2019“ – ljetna škola znakovnog jezika u Novom Vinodolskom za 15 članova, poklon paketi za djecu i članove slabijeg imovinskog stanja (Božić i Uskrs).

3.Udruga invalida Bjelovar - Sredstva u iznosu od 30.000,00 kuna namijenjena su Udruzi za program pod nazivom „Savjeti, edukacije i zapošljavanje OSI“ – povećanje uključenosti osoba s invaliditetom na području  BBŽ u aktivan život zajednice.

4.Udruga slijepih Bjelovar - Sredstva u iznosu od 5.000,00 kuna namijenjena su Udruzi za projekt pod nazivom „Zaštita i unapređenje kvalitete života slijepih osoba u BBŽ“- obilježavanje Dana bijelog štapa, Majčinog dana te Dana OSI.

5.Udruga tjelesnih invalida Bjelovar - Sredstva u iznosu od 12.000,00 kuna namijenjena su Udruzi za projekt pod nazivom „Zajednica otvara vrata osobama s invaliditetom“ - samostalnost osoba u provođenju aktivnosti dnevnog života i produktivnosti, (re)integracija u zajednici, smanjiti ovisnosti o tuđoj pomoći razvijajući postojeće mogućnosti te učeći i stječući nove sposobnosti.

6.„Budem“ Bjelovarska udruga za edukaciju i motivaciju - Sredstva u iznosu od 8.000,00 kuna namijenjena su Udruzi za projekt pod nazivom „Kreni sad“ - univerzalna i selektivna prevencija rizičnih ponašanja namijenjena učenicima, učiteljima i roditeljima učenika osnovnih i srednjih škola u cilju promicanja zdravih stavova kroz radionice za učenike.

„Zahvaljujem se Bjelovarsko-bilogorskoj županiji što udruzi „Budem“ već petu godinu izlazi ususret od samih početaka, pomažući rad koji se temelji na radu s djecom i mladima, ali isto tako i s odraslima i to na području prevencije nasilja, prevencije ovisnosti te promicanja ljudskih prava i tolerancije. Radimo sa svim skupinama mladih nastojeći ih senzibilizirati da budu osjetljivi prema svim ostalima kako bi i oni mogli promicati neke vrijednosti kasnije u životu. Podrška Županije nam puno znači, ne samo u financijskom smislu nego i u osiguravanju prostora, a također puno nam znači kada netko iz Županije dođe i poprati naša događanja.“ Istaknula je Ornela Malogorski, predsjednica Bjelovarske udruge za edukaciju i motivaciju „Budem“.


7.Društvo multiple skleroze Bjelovarsko-bilogorske županije - Sredstva u iznosu od 8.000,00 kuna namijenjena su Udruzi za projekt pod nazivom „Integracija za nas II“- sprečavanje institucionalizacije oboljelih od MS-a i njihovom osnaživanju za aktivan život,

8.Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar - Sredstva u iznosu od 10.000,00 kuna namijenjena su Udruzi za projekt pod nazivom „Dajmo povjerenje, a ne sažaljenje!“ – kroz radno-terapijske radionice želi se pružiti prilika za ravnopravan i dostojan život osobama s intelektualnim teškoćama.

9.Sportski klub slijepih Bilogora Bjelovar - Sredstva u iznosu od 5.000,00 kuna namijenjena su Udruzi za projekt pod nazivom „Sport i rekreacija slijepih osoba“ – turnir u pikadu, uključivanje slijepih osoba u nacionalnu ligu i pojedinačno takmičenje s ciljem   povećanje motoričke i orijentacijske sposobnosti slijepih osoba.

10.Liga protiv raka Bjelovarsko-bilogorske županije - Sredstva u iznosu od 8.000,00 kuna namijenjena su Udruzi za projekt pod nazivom „Humanitarne akcije za borbu protiv raka u 2019.“ – organizacija osam humanitarnih akcija s ciljevima podizanja zdravstvene svijesti o oboljenju od raka, senzibilizacija javnosti, poticanje prevencije bolesti, jačanje zajednice i stvaranje okoline koja podržava zdravlje.

11.Klub laringektomiranih osoba Bjelovar - Sredstva u iznosu od 7.500,00 kuna namijenjena su Udruzi za projekt pod nazivom „Plan rada laringektomiranih osoba Bjelovar u 2019.“ briga i skrb za osobe oboljele od karcinoma grla, 29. Međunarodni simpozij laringektomiranih osoba u Čakovcu, XIV. intenzivni seminar nadomjesnog govora, fizikalne rehabilitacije disanja i plivanja u Crikvenici.

12.Zajednica klubova liječenih alkoholičara Bjelovarsko-bilogorske županije - Sredstva u iznosu od 6.000,00 kuna namijenjena su Udruzi za projekt pod nazivom „Program rada ZKLA BBŽ za 2019.“ – organizirana terapeutska pomoć članovima svih klubova.

13.Udruga osoba s invaliditetom Daruvar - Sredstva u iznosu od 30.000,00 kuna namijenjena su Udruzi za projekt pod nazivom „2-10-5 godina“ – projektom se želi povećati utjecaj u lokalnoj zajednici, osigurati pristup i pružanje potrebnih usluga osobama koje su u potrebi.

14.Udruga distrofičara, oboljelih od cerebralne i dječje paralize i ostalih neuromuskularnih oboljenja, Daruvar - Sredstva u iznosu od 4.000,00 kuna namijenjena su Udruzi za projekt pod nazivom „S vama osobe s najtežim invaliditetom“ - ravnopravan položaj u društvu i lokalnoj zajednici, sprečavanje njihove isključenosti, jačanje kapaciteta udruge te razvijanje i unapređenje socijalnih usluga

15.Udruga slijepih Daruvar - Sredstva u iznosu od 5.000,00 kuna namijenjena su Udruzi za projekt pod nazivom „Neovisno življenje“ - povećati kvalitetu života slijepih osoba i smanjivanje njihove socijalne isključenosti kroz organizaciju turnira u pikadu i izleta.

16.Udruga gluhih i nagluhih Daruvar - Sredstva u iznosu od 3.000,00 kuna namijenjena su Udruzi za projekt pod nazivom „Komunikacija gluhih i nagluhih osoba“ – povećanje kvalitete života gluhih i nagluhih osoba kroz edukacije znakovnog jezika te kreativne radionice.

17.Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Korak dalje“ - Sredstva u iznosu od 10.000,00 kuna namijenjena su Udruzi za projekt pod nazivom „Koračajmo zajedno“ – unapređenje kvalitete života djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovim obiteljima kroz individualni i grupni rad, stručnih  terapeuta.

„Zahvaljujem se na ovoj potpori. Mi smo udruga čiji su članovi osobe s intelektualnim teškoćama, znači najranjivije skupine. Provodimo program poludnevnog boravka za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama, a za djecu s teškoćama u razvoju provodimo rehabilitacijske aktivnosti. Iskoristit ću priliku i zahvaliti Županiji za podršku koju smo dobili na našim sportskim susretima koji su održani ove godine u Daruvaru“, naglasila je Renata Žukina, predsjednica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Korak dalje“ Daruvar.

18.Udruga invalida rada Daruvar - Sredstva u iznosu od 3.000,00 kuna namijenjena su Udruzi za projekt pod nazivom „Smanjenje socijalne isključenosti invalida rada“ –pružanje socijalnih usluga invalidima rada, sprečavanje isključenosti iz lokalne zajednice, sudjelovanje na kreativnim i sportskim radionicama.

19.Udruga za sport i rekreaciju osoba s invaliditetom Daruvar - Sredstva u iznosu od 5.000,00 kuna namijenjena su Udruzi za projekt pod nazivom „Život uz sport osoba s invaliditetom“ –unapređenje života osoba s invaliditetom kroz sudjelovanje na sportskim, rekreativnim radionicama i sprečavanje isključenosti iz društva.

20.Udruga osoba s invaliditetom Grubišno Polje - Sredstva u iznosu od 27.000,00 kuna namijenjena su Udruzi za projekt pod nazivom „Za bolje sutra“ – uključiti i potaknuti članove s mentalnim i tjelesnim oštećenjem na sudjelovanje u kreativnim radionicama i igraonicama, poklon paketi za djecu s teškoćama u razvoju.

„Županija svake godine povećava iznose koji su namijenjeni za rad udruga i na tome zahvaljujem jer nam ta pomoć dobro dođe i puno nam znači. Posebno bih se u ime svoje udruge zahvalio na razumijevanju u situaciji gdje su nam trebala sredstva koja su nam unaprijed isplaćena i tu bih se osobito zahvalio županu i njegovim suradnicima koji su podržali našu akciju“, naglasio je Stjepan Bardić, predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Grubišno Polje.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
Potpis ugovora s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i udruga koje provode projekte vezane uz prevenciju u zdravstvu
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a