Uvodna riječ
USTROJSTVO
PRORAČUN BBŽ
VODIČ ZA GRAĐANE
PET GODINA BBŽ U EU
Preuzmite .pdf
VI. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA BBŽ
PRUZMITE ZAHTJEV ZA
OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU ZA NOVOROĐENČAD
FOTO GALERIJA
FOTO GALERIJA BBŽ
KOMUNICIRAJTE
S VAŠIM ŽUPANOM
Komunicirajte sa županom
ANKETA
KORISNIKA USLUGA BBŽ
english
deutch

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Veljača
11

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji počinje novo osposobljavanje turističkih vodiča

Provodit će ga Razvojna agencija Poslovni park Bjelovar d.o.o. u suradnji sa Zagrebačkom školom za menedžment, a u nazočnosti župana Miroslava Čačije i direktora Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Antuna Turčića, predstavljen je zainteresiranim za ovaj posao.

           Na Javni poziv za stručno osposobljavanje turističkih vodiča prijavilo se čak 50 zainteresiranih polaznika. Početak predavanja predviđen je 1. ožujka ove godine. Projekt koji se planira aplicirati na natječaj Ministarstva turizma, obuhvaća edukaciju za 20 turističkih vodiča stoga, sada predstoji selekcija kandidata i dogovor o uvjetima održavanja nastave i polaganja ispita.

            O svemu tome govorila je voditeljica programa pri Zagrebačkoj školi za menedžment prof. Romana Franjić i direktor Udruge hrvatskih putničkih agencija Željko Trezner.

           Bilo je riječi i o mogućnostima prijave za osposobljavanje animatora i voditelja poslovnica. Ta je edukacija planirana u drugoj polovici 2010. godine, a bit će provedena u zajedničkoj organizaciji sa Sisačko-moslavačkom razvojnom agencijom.

Bjelovarsko-bilogorska  županija ima šest licenciranih turističkih vodiča s licencom, tako da je, prema riječima direktora Turističke zajednice BBŽ Antuna Turčića, ova inicijativa dobrodošla. Posebno kad je riječ o osposobljavanju animatora kojih niti nemamo.

 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a