Uvodna riječ
USTROJSTVO
PRORAČUN BBŽ
VODIČ ZA GRAĐANE
PET GODINA BBŽ U EU
Preuzmite .pdf
VI. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA BBŽ
PRUZMITE ZAHTJEV ZA
OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU ZA NOVOROĐENČAD
FOTO GALERIJA
FOTO GALERIJA BBŽ
KOMUNICIRAJTE
S VAŠIM ŽUPANOM
Komunicirajte sa županom
ANKETA
KORISNIKA USLUGA BBŽ
english
deutch

BBŽ Županijske vijesti

2019.
Rujan
5

U DARUVARSKIM TOPLICAMA U TIJEKU JEDNA OD NAJVRJEDNIJIH INVESTICIJA - ADAPTACIJA TERAPIJSKO- REKREACIJSKOG BAZENA I PRATEĆIH PROSTORA U VRIJEDNOSTI GOTOVO PET   MILIJUNA KUNA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima obišao je radove na adaptaciji terapijsko-rekreacijskog bazena i pratećih prostora Lječilišnog hotela Termal u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju- Daruvarske toplice.
Obilazak radova u Daruvarskim toplicama

Riječ je o jednoj od najvrjednijih investicija u  Daruvarskim toplicama u posljednjih nekoliko godina. Projekt je vrijedan 4,8 milijuna kuna, a obuhvaća građevinsko-zanatske radove na uklanjanju stare infrastrukture i obnovi zdravstvene infrastrukture kroz suvremena tehnička i estetska rješenja. To podrazumijeva zamjenu svih instalacija i završnih obloga, dobavu i ugradnju nove opreme i izvedbu svih pratećih radova.

Radovi se odnose na obnovu i preuređenje bazenske dvorane i garderoba bazena s nužnim zahvatima na terasi vanjskog dijela bazena. Završetkom radova svi korisnici i gosti hotela imat će još kvalitetnije uvjete za ugostiteljske, wellness i smještajne  usluge u Daruvarskim toplicama.

Bjelovarsko-bilogorska županija kao osnivač Daruvarskih toplica konstantno ulaže na podizanju standarda ove ustanove poznate po lječilišnom i zdravstvenom turizmu. Na taj način pokazuje se kako se  može i treba razvijati jedan takav centar koji ima izuzetno dugu tradiciju, ali i vrsne stručnjake koji ovdje rade, medicinsko osoblje zbog kojeg se ljudi vraćaju i dolaze.

Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci završen je projekt povećanja energetske učinkovitosti izmjenom vanjske stolarije i fasade bolničko-lječilišnog kompleksa Specijalne bolnice Daruvarske toplice.

Navedenim projektom, vrijednim pola milijuna kuna, realizirani su radovi na povećanju energetske učinkovitosti uz podizanje kvalitete pružanja usluga korisnicima. Ostvaren je i cilj projekta koji je omogućio smanjenje potrošnje energenata, povećanu gospodarsku aktivnost i novo zapošljavanje.

Podsjetimo, ulaganje u svoje zdravstvene ustanove visoko je na ljestvici prioriteta Bjelovarsko-bilogorske županije. Tu svakako treba spomenuti izgradnju nove zgrade Opće bolnice Bjelovar vrijedne 165 milijuna kuna i energetsku obnovu bjelovarske Opće bolnice koja je u tijeku, ali i temeljite obnove ispostava Doma zdravlja BBŽ u Daruvaru, Garešnici, Čazmi i Grubišnom Polju.

Ulagalo se i u laboratorije županijskog Zavoda za javno zdravstvo. No, osim materijalnih uvjeta, provedbom projekta „Za najveću vrijednost zdravstvenog sustava-liječnike i medicinsko osoblje“ Bjelovarsko-bilogorska županija brine i o tome da osigura i liječnike koji će tamo raditi. Sve to provodi se s ciljem da svi naši građani imaju jednako dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb.

„Radi se o adaptaciji unutarnjeg bazena i svih pratećih sadržaja, od sanitarnih čvorova, svlačionica do sitnih detalja koji su sastavni dio uređenja bazena. Radi se o velikoj adaptaciji vrijednoj oko 5 milijuna kuna. Što se samog poslovanja Daruvarskih toplica tiče, zadovoljna sam. Puno radimo. Krajem 2017. započelo se s adaptacijom predvorja lječilišnog hotela Termal. Preko programa energetske učinkovitosti adaptirali smo i ovaj sportski dio. Uređivali smo i naše građevine koje su kulturna dobra“, istaknula je Mira Zakora, ravnateljica Specijalne ustanove za medicinsku rehabilitaciju Daruvarske toplice.

„Daruvarske toplice su ustanova koja se bavi zdravstvenim turizmom i važno je raditi na podizanju standarda . U tijeku je jedna od najvrjednijih investicija na području županije vezane za zdravstvo, a riječ je o cjelokupnoj obnovi bazena te pratećih objekata. Projekt je vrijedan oko 5 milijuna kuna, od toga je milijun i 200 tisuća kuna ulaganje Županije, dok je ostatak sredstava osigurala ustanova Daruvarske toplice. Nakon obnove, Daruvarske toplice dobit će nove mogućnosti za razvoj zdravstvenog turizma. Kada govorimo o ovoj ustanovi, ona upravo zahvaljujući takvim ulaganjima te rukovodstvu i svim ljudima koji rade ovdje, i prošlu godinu zaključila s dobitkom od gotovo milijun i 800 tisuća kuna. To pokazuje da zdravstvene ustanove mogu biti pozitivne, da mogu dobro raditi te da kroz zdravstveni turizam mogu napraviti iskorak“, naglasio je župan Damir Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
Obilazak radova u Daruvarskim toplicama
Obilazak radova u Daruvarskim toplicama
Obilazak radova u Daruvarskim toplicama
Obilazak radova u Daruvarskim toplicama
Obilazak radova u Daruvarskim toplicama
Obilazak radova u Daruvarskim toplicama
Obilazak radova u Daruvarskim toplicama
Obilazak radova u Daruvarskim toplicama
Obilazak radova u Daruvarskim toplicama
Obilazak radova u Daruvarskim toplicama
Obilazak radova u Daruvarskim toplicama
Obilazak radova u Daruvarskim toplicama
Obilazak radova u Daruvarskim toplicama
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a