Uvodna riječ
USTROJSTVO
PRORAČUN BBŽ
VODIČ ZA GRAĐANE
PET GODINA BBŽ U EU
Preuzmite .pdf
V. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA BBŽ
PRUZMITE ZAHTJEV ZA
OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU ZA NOVOROĐENČAD
FOTO GALERIJA
FOTO GALERIJA BBŽ
KOMUNICIRAJTE
S VAŠIM ŽUPANOM
Komunicirajte sa županom
ANKETA
KORISNIKA USLUGA BBŽ
english
deutch

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Ožujak
23

U OŽUJKU 2015.  PREMAŠEN UKUPAN IZNOS ZAHTJEVA ZA KREDITIRANJE PROLJETNE SJETVE U ODNOSU NA 2014. GODINU

Interes za kreditiranje proljetne sjetve od strane županijskih poljoprivrednih proizvođača prema dosadašnjim prijava ove 2015. godine bit će rekordan. Naime, već do sada u ožujku je pristigao 221 zahtjev za korištenje tog županijskog kredita, zahtjevi vrijedni gotovo dvadeset i dva i pol milijuna kuna. Naime, na kompletnu prošlogodišnju kreditnu liniju stiglo je sveukupno 369 zahtjeva vrijednih trinaest milijuna i sedamsto tisuća kuna.

Takav interes poljoprivrednika i ne čudi jer riječ je o izuzetno povoljnoj kreditnoj liniji. U prilog tomu zasigurno ide i povoljna kamatna stopa. Naime, kamatna stopa iznosi 6,3%, od toga Bjelovarsko-bilogorska županija poljoprivrednicima subvencionira 2,8% kamate, pa u konačnici za korisnika kredita kamata iznosi 3,5%.

Ove godine poljoprivrednici kredite mogu realizirati u četiri poslovne banke Erste, Zagrebačkoj, Privrednoj i Raiffeisen banci. Novina je to u odnosu na godinu ranije kada su poljoprivrednici kredite mogli realizirati samo u jednoj poslovnoj banci. Poljoprivredni proizvođači tako lakše mogu u proljetnu sjetvu kukuruza, stočnog ječma, zobi, soje i šećerne repe. Najniži iznos kredita koji se može zatražiti je 5.000,00 kuna, dok je najviši iznos koji se može zatražiti 1.000.000,00 kuna. Rok povrata kredita je jednokratno nakon 10 mjeseci.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a