Uvodna riječ
USTROJSTVO
PRORAČUN BBŽ
VODIČ ZA GRAĐANE
PET GODINA BBŽ U EU
Preuzmite .pdf
VI. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA BBŽ
PRUZMITE ZAHTJEV ZA
OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU ZA NOVOROĐENČAD
FOTO GALERIJA
FOTO GALERIJA BBŽ
KOMUNICIRAJTE
S VAŠIM ŽUPANOM
Komunicirajte sa županom
ANKETA
KORISNIKA USLUGA BBŽ
english
deutch

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Svibanj
6

ŽUPAN BAJS URUČIO RAČUNALO AD „KUMOVA SLAMA“ DARUVAR

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs darovao je računalo Astronomskom društvu „Kumova slama“ iz Daruvara, nakon čega se pridružio svečanoj sjednici održanoj povodom Dana grada Daruvara.

Bjelovarsko-bilogorska županija podržava rad AD „Kumova slama“ što se iz godine u godinu vidi podrškom koju Županija pruža njihovoj manifestaciji 10. Dana astronomije. Suradnja je otišla i korak dalje u vidu zajedničkog projekta izgradnje Zvjezdarnice na području grada Daruvara koja bi uvelike podigla razinu rada tamošnjeg Astronomskog društva, a s druge strane i upotpunila turističku sliku ne samo grada Daruvara, već i cijele Bjelovarsko-bilogorske županije.

Pohvalio bi rad Astronomskog društva iza kojeg je održavanje još jednih uspješnih 10. Dana astronomije u gradu Daruvaru. Mi smo i u projektu izgradnje Zvjezdarnice, zajedno i s Gradom Daruvarom, koji je iznašao nekretninu za gradnju Zvjezdarnice i mi očekujemo prijavu na euro projekte. Tu očekujemo financiranje projekta iz europskih sredstava, a onda bi Grad i Županija financirali svoj domicilni dio. U očekivanju tog projekta koji je već uznapredovao, mi radimo i na drugim stvarima, a temeljem vaših potreba mi smo vam došli darovati jedno računalo koje je usklađeno sa specifikacijama koje ste tražili. Meni je zadovoljstvo da smo evo upravo uoči obilježavanja dana grada mogli vam uručiti to računalo, istaknuo je župan Bajs.

Želim vam zahvaliti kao prvo što ste nam poklonili računalo i izvršili obećanje od prošli puta  koje će nam služiti za Hrvatsku meteorološku mrežu, čiji smo mi članovi, za praćenje neba tijekom cijele noći. Dakle, zahvaljujem se na donaciji, ali zahvaljujem se i na tome župane što ste prepoznali naš trud. Prvenstveno se to odnosi na činjenicu da educiramo mlade i da im pokušavamo usaditi naviku što je to znanost, a što je to pseudo znanost, rekao je tajnik AD Kumova slama Antun Boroš.

Nakon uručenja računala župan Bajs sa suradnicima pridružio se obilježavanju Dana grada Daruvara, točnije svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a