Uvodna riječ
USTROJSTVO
PRORAČUN BBŽ
VODIČ ZA GRAĐANE
PET GODINA BBŽ U EU
Preuzmite .pdf
VI. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA BBŽ
PRUZMITE ZAHTJEV ZA
OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU ZA NOVOROĐENČAD
FOTO GALERIJA
FOTO GALERIJA BBŽ
KOMUNICIRAJTE
S VAŠIM ŽUPANOM
Komunicirajte sa županom
ANKETA
KORISNIKA USLUGA BBŽ
english
deutch

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Travanj
14

Župan Ćačija sa suradnicima posjetio grad Garešnicu

Izgradnja industrijske zone, dječjeg vrtića, vodoopskrbne mreže, te prodaja i zakup državnog poljoprivrednog zemljišta teme su o kojima se najviše razgovaralo za vrijeme posjeta izaslanstva Bjelovarsko-bilogorske županije gradu Garešnici.

            Prema riječima gradonačelnika Velimira Žunca grad Garešnica pokrenuo je izmjenu Prostornog plana radi proširenje poslovne zone za 55 hektara. S tim su upoznati čelnici Županije i obećali osigurati sredstva za izgradnju komunalne infrastrukture te poslovne zone. Što se tiče raspodijele državnog poljoprivrednog zemljišta, 46 hektara je u pripremi za prodaju, a više od 500 za zakup. Trenutačno u gradu Garešnici stotinu i pedesetoro predškolske djece nema riješeno čuvanje, stoga je vrtić ovome gradu prioritetno ulaganje, i već je kandidiran na natječaj jednog od fondova.  Vodstvo grada Garešnice izrazilo je zadovoljstvo izgradnjom područne škole u Velikom Pašijanu, no iskazali su i potrebu za novim školskim objektom u Kaniškoj Ivi gdje je 25 osnovnoškolaca nižih razreda.

            Izaslanstvo, u kojemu su uz župana Čačiju bili zamjenik župana Krešo Jelavić, predstojnik Ureda župana Dalibor Jurina, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, malo i srednje poduzetništvo i obrtništvo Milan Biljan, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Andrea Prugovečki Klepac, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Vesela Trnski, pročelnik Upravnog odjela za graditeljstvo i komunalnu infrastrukturu Želimir Curiš i pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Dominka Pretula, obišli su školsko-športsku dvoranu, izgradnja koje će biti završena do kraja ove godine, te novi pogon za obradu mesa divljači tvrtke „Finag“. 

 

 

 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a