Uvodna riječ
USTROJSTVO
PRORAČUN BBŽ
VODIČ ZA GRAĐANE
PET GODINA BBŽ U EU
Preuzmite .pdf
VI. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA BBŽ
PRUZMITE ZAHTJEV ZA
OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU ZA NOVOROĐENČAD
FOTO GALERIJA
FOTO GALERIJA BBŽ
KOMUNICIRAJTE
S VAŠIM ŽUPANOM
Komunicirajte sa županom
ANKETA
KORISNIKA USLUGA BBŽ
english
deutch

BBŽ Županijske vijesti

2019.
Lipanj
19

ŽUPAN DAMIR BAJS POZVAO PREDSJEDNIKA VLADE RH ANDREJA PLENKOVIĆA DA JEDNU OD SJEDNICA VLADE RH ODRŽI NA PODRUČJU BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs uputio je dopis predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću u kojem ga poziva da jednu od sjednica Vlade RH održi na području Bjelovarsko-bilogorske županije.
Poziv predsjedniku Vlade na održavanju sjednice Vlade u BBŽ

Naime, župan Bajs je na 6. sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova, Udruge općina te predsjednikom Odbora za lokalnu (regionalnu) samoupravu u Hrvatskom saboru održanom u Zadru 14.lipnja, predložio da se jedna od sjednica Vlade RH održi na području Bjelovarsko-bilogorske županije, a prijedlog je predsjednik Vlade Andrej Plenković načelno prihvatio.

U dopisu upućenom predsjedniku Vlade župan Bajs naveo je kako postoji postoji niz projekata koji su u tijeku, a vezani su uz suradnju Bjelovarsko-bilogorske županije i Vlade RH. Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija provodi niz europskih projekata vrijednih pola milijarde kuna, a u koje je uključena i izgradnja nove zgrade Opće bolnice Bjelovar.

Energetski  se obnavljaju 44 školske zgrade u vrijednosti 140 milijuna kuna te je u realizaciji niz drugih europskih projekata.

Treba spomenuti i završetak izgradnje željezničke pruge Sv. Ivan Žabno- Gradec koja je pred puštanjem u promet kao i nastavak gradnje brze ceste prema Bjelovaru.

To je samo dio projekata koji su važni za Bjelovarsko-bilogorsku županiju, a realiziraju se u partnerskom odnosu s Vladom RH te koje je u dopisu upućenom predsjedniku Vlade istaknuo župan Bajs.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a