Uvodna riječ
USTROJSTVO
PRORAČUN BBŽ
VODIČ ZA GRAĐANE
PET GODINA BBŽ U EU
Preuzmite .pdf
VI. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA BBŽ
PRUZMITE ZAHTJEV ZA
OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU ZA NOVOROĐENČAD
FOTO GALERIJA
FOTO GALERIJA BBŽ
KOMUNICIRAJTE
S VAŠIM ŽUPANOM
Komunicirajte sa županom
ANKETA
KORISNIKA USLUGA BBŽ
english
deutch

BBŽ Županijske vijesti

2009.
Kolovoz
28

Županija sufinancira prijevoz srednjoškolaca autobusnim i željezničkim prijevozom

Nakon odluke o sufinanciranju prijevoza učenika prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda srednje škole autobusom, župan Miroslav Čačija donio je odluku o sufinanciranju prijevoza učenika željeznicom.

 Županija će plaćati dvadeset posto od ukupne cijene autobusne i željezničke karte.
            Županija je i do sada sufinancirala autobusni i željeznički prijevozom onih učenika koje nije financiralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, no s obzirom da je Ministarstvo donijelo odluku prema kojoj u školskoj godini 2009/20010. neće financirati prijevoz učenika srednjih škola niti prema jednoj osnovi, Bjelovarsko-bilogorska županija odlučila se za dvadesetpostotno sufinanciranje.
            Županija je već potpisala ugovor o sufinanciranju s „Čazmatrans – Novom“ čije je usluge autobusnog prijevoza koristio najveći broj učenika. „Čazmatrans“ je također, s obzirom na cjelokupnu ekonomsku situaciju, cijenu karte spustio trideset posto, tako da će cijena autobusnih karata za srednjoškolce biti upola niža.
            Prema prvim procjenama očekuje se da će autobusni prijevoz koristiti oko dvije tisuće srednjoškolaca s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.
            Željeznički prijevoz do sada je koristilo oko 350 učenika.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a