• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

Projekti - UO za gospodarstvo, obrtništvo, regionalni razvoj i turizam

SUBVENCIJE PO PROJEKTIMA U 2012.

Subvencije po projektima u 2012. - Kreditni program LPR – poduzetnik, Mikrokreditiranje i Poduzetnik BBŽ 1.954.000,00 kuna

SUBVENCIJE PO PROJEKTIMA U 2012.  KREDITNI PROGRAM   LPR – Poduzetnik, Mikrokreditiranje i Poduzetnik BBŽ

Analiza efekata  kreditnih programa   LPR – Poduzetnik, Mikrokreditiranje i Poduzetnik BBŽ

Analiza efekata  kreditnih programa

Analizirani su rezultati poslovanja trgovačkih društava korisnika navedenih kreditnih programa u razdoblju 2010/11 po službenim podacima FINA-e.

 

Tijekom veljače i ožujka obavljen je obilazak većine korisnika kredita.

  SUBVENCIJE PO PROJEKTIMA U 2012. - Saznajte više

Trgovačko društvo Sambi d.o.o. bavi se proizvodnjom kave i voćnih sokova. Kredit je namjenski utrošen u iznosu od 2.000.000,00 kuna za izgradnju proizvodno-poslovnog objekta za proizvodnju voćnih sokova i prženja kave. Dospijeće otplate je u lipnju 2015. godine, poduzetnik nema problema sa otplatom i vrlo je zadovoljan sa kamatom i uvjetima kredita. Kao probleme spominje visine trošarina i suradnju s carinskom upravom.

Trgovačko društvo Parketi Sabljo d.o.o. bavi se postavljanjem podnih i zidnih obloga. Kredit je namjenski utrošen u iznosu od 2.950.000,00 kuna  izgradnja proizvodno-poslovnog prostora u zoni Istok u Bjelovaru i 836.000,00 kuna za kupnju stroja. Dospijeće kredita je u lipnju 2015. godine i poduzetnik nema problema sa otplatom. Navodi jedan nepovoljan revolving kredit koji bi refinancirao povoljnijim novim kreditnim programom, te potraživanja od 4 milijuna kuna koja ne može naplatiti.

Trgovačko društvo Parketi Sabljo d.o.o.

Trgovačko društvo Rotor  d.o.o. bavi se elektroinstalacijskim radovima. Kredit je namjenski utrošen u iznosu od 1.200.000,00 kuna za uređenje poslovnog prostora i obrtna sredstva. Unatoč recesiji zadržao je postojeće prihode i zaposlenost. Kao kritičnu navodi 2010. godinu kada je kredit i realiziran. Poduzetnik radi i sa JLS-ima s područja Bjelovarsko-bilogorske županije

Trgovačko društvo Termoplin d.o.o. bavi se postavljanjem instalacija za vodu, plin , grijanje. Kredit je namjenski utrošen u iznosu od 5.000.000,00 kuna za izgradnju proizvodno-prodajnog objekta u poslovnoj zoni Istok u Bjelovaru. Zbog problema s naplatom građevinskog sektora i stavljanja u funkciju objekta, poduzetnik je tražio produljenje grace perioda za još godinu dana. Od problema osim naplate, navode i Javnu nabavu odnosno cijenu kao jedinu kategoriju izbora najpovoljnije ponude.

Trgovačko društvo Termoplin d.o.o.

Trgovačko društvo Gašpar d.o.o. bavi se proizvodnjom stočne hrane. Kredit je namjenski utrošen u iznosu od 5.000.000,00 kuna za izgradnju  gospodarske građevine – sušare žitarica, silosa za skladištenje žitarica, nadstrešnice i silosa za skladištenje gotove stočne hrane u funkciji sagrađene mješaonice stočne hrane u Bjelovaru, u Bilogorskoj ulici. Dospijeće otplate je u rujnu 2016. godine, poduzetnik nema problema sa otplatom i vrlo je zadovoljan sa kamatom i uvjetima kredita. Napominje neizvjesnost zbog ulaska u Europsku uniju.

Trgovačko društvo Gašpar d.o.o.

Trgovačko društvo Autocentar Rajković  d.o.o. bavi se trgovinom i servisom automobila i motornih vozila lake kategorije. Kredit je namjenski utrošen u iznosu od 1.000.000,00 kuna za uređenje poslovnog prostora, a ukupna investicija je 3.000.000,00 kuna. Unatoč recesiji i padu prodaje automobila 20-30%, poduzetnik je zadržao zaposlenost i uredno vraća kredit.

Trgovačko društvo Autocentar Rajković  d.o.o.

Trgovačko društvo Gala  d.o.o. bavi se proizvodnjom konzumnih jaja. Kredit je namjenski utrošen u iznosu od 5.000.000,00 kuna za izgradnju i opremanje proizvodnih objekata. Ukupna investicija je 33.021.449, 00 kuna i zatvorena je HBOR-ovim kreditom i bespovratnim IPARD sredstvima.

Trgovačko društvo Gala  d.o.o.

   Povratak na sve projekte