• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Ožujak
1

1. ožujka, Međunarodni dan Civilne zaštite

U povodu 1. ožujka, Međunarodnog dana Civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj župan Miroslav Čačija sazvao je sjednicu Stožera zaštite i spašavanja Bjelovarsko-bilogorske županije, te sjednicu Zapovjedništva civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije.

Ovom je prigodom župan Miroslav Čačija istaknuo uzornu suradnju i djelovanje svih sastavnica civilne zaštite kao i kvalitetnu, te sve prisutniju javnu prezentaciju rada svih žurnih službi, uspješnu koordinaciju i informiranje od strane Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Bjelovar.
Pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Marijan Radoš ukratko se osvrnuo na aktivnosti koje provodi PUZS Bjelovar, te daljnju koordinaciju i težište na izvršenju obveza jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u području zaštite i spašavanja. Posebno se to odnosi na obvezu izrade i usvajanja procjene ugroženosti stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša jedinica lokalne samouprave s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.
Prezentirao je nacrt procjene ugroženosti stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša za područje Bjelovarsko-bilogorske županije, a iznio ga je izvrni direktor tvrtke DLS d.o.o. Iz Rijeke Branko Markota. 

 

BBŽ

 

BBŽ

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a