• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2011.
Rujan
11

19. jesenski sajam u Gudovcu najuspješniji do sada

19. jesenski međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu, kojega je otvorio predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović, nastavivši tako tradiciju koju je započeo njegov prethodnik Stjepan Mesić prije osam godina, ocijenjen je najboljim do sada.

Uz stočarsku izložbu na kojoj je 160 uzgajivača iz 19 hrvatskih županija predstavilo 483 grla i 33 različite pasmine , na ovogodišnjem sajmu izlagalo je pet stotina gospodarstvenika, obrtnika i poduzetnika iz 10 zemalja.  Sajam je obišlo očekivanih 60 tisuća posjetitelja. Drugi dan sajma, obišla ga je predsjednica Republike Hrvatske Jadranka Kosor i njezini suradnici. Županija partner bila je Požeško – slavonska županija, a od ove godine sajam je imao  i inozemnog partnera – pokrajinu Plzeň Republike Češke. U tri sajamska dana održano je i desetak stručnih predavanja, okruglih stolova i prezentacija. Novost ovogodišnjeg izdanja sajma kolektivni su nastupi županijskih gospodarskih i obrtničkih komora. Tradicionalno je u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije održana aukcija rasplodnih junica, zahvaljujući kojima se u proteklih godina, prema riječima župana Miroslav Čačije, stočni fond Bjelovarsko - bilogorske županije povećao za tisuću grla u proteklih nekoliko godina, a proizvodnja mlijeka za 5 milijuna litara.  Nagradu Uspješni stočar na ovogodišnjem je jesenskom sajmu u Gudovcu dobilo „ Belje“. „Belje“  je tu nagradu dobilo kao najuspješnije trgovačko društvo u tri kategorije – kao najveći proizvođač junećeg i svinjskog mesa i kao najveći proizvođač mlijeka u Hrvatskoj.

19. jesenski međunarodni  bjelovarski sajam ovogodišnjim trodnevnim sajamskim programom koji se održavao 9., 10. I 11. rujna potvrdio je status najveća specijalizirane gospodarska manifestacija u ovom dijelu Europe.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a