• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Prosinac
4

24. OBLJETNICA POGIBIJE HRVATSKIH BRANITELJA U KOMLETINCIMA

U Komletincima nedaleko grada Otoka obilježena je 24. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja. Komemoraciji za poginule branitelje nazočilo je i izaslanstvo Bjelovarsko-bilogorske županije na čelu sa zamjenikom župana Nevenom Alićem.

Na tom istočno-slavonskom bojištu 1991. godine  život je izgubilo četrdeset i četiri branitelja pripadnika 105. Bjelovarske brigade, 109. Vinkovačke brigade, 11. Domobranske pukovnije, 3. i 5. Gardijske brigade, ministarstva unutarnjih poslova i postrojbe HOS-a.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjestima pogibije branitelja i na spomen obilježju u središtu Komletinaca, obilježena je tako 24. godišnjica obrane Komletinaca koja je nakon pada Vukovara i mjesta sjeverno od Komletinaca, bila izložena velikim pritiscima i svakodnevnim topničko-pješačkim napadima. Nakon 4. prosinca neprijateljske snage više nisu pokušavale ozbiljnije napade jer su znale da tu ne mogu proći. Nažalost u obrani Domovine na tom bojištu branitelji su položili svoje živote.

U ime Bjelovarsko-bilogorske županije nazočnima u Komletincima obratio se zamjenik župana Neven Alić. Prisjećamo se danas teških vremena i nemilih događanja iz  ratne 1991. godine, kada su braneći domovinu Hrvatsku i sve nas od nadmoćnijeg neprijatelja, ginuli najbolji i najodaniji sinovi hrvatskoga naroda. U ime Bjelovarsko-bilogorske županije, u ime svih njenih građana kao i svoje osobno, zahvaljujem svima onima koji su dali svoj doprinos u obrani Komletinaca, Istočne Slavonije, kao i obrani čitave nam domovine Hrvatske. Najmanje što danas možemo učiniti je doći i pokloniti se njihovoj žrtvi, izraziti zahvalnost za sve što su učinili, izraziti zahvalnost i suosjećanje Vama dragi roditelji, djeco, obitelji, koji njihov odlazak osjećate svaki dan, kod svakog rođendana, kod svakog obiteljskog trenutka. Mi koji sudjelujemo u tijelima vlasti, bilo na državnom ili lokalnom nivou, posebna nam je čast, ali i obveza, svojim primjerom, dati počast žrtvi poginulih i stradalih hrvatskih branitelja, kao i žrtvi svih Vas koji ste izgubili svoju djecu, očeve, muževe, braću. Najmanje što možemo učiniti na ovim tužnim obljetnicama je biti uz Vas, pružiti vam ruku saučešća, rekao je zamjenik župana u Komleticnima.

Nakon Komemoracije za sve poginule branitelje služena je Sveta misa zadušnica u crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Komletincima.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a