• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Listopad
24

48. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

U subotu 24. listopada 2015. već tradicionalno u organizaciji Hrvatskog sabora kulture održan je 48. Susret hrvatskih pjevačkih zborova u Novigradu Istarskom gdje su se natjecali svi pjevački zborovi Županijski pobjednici smotri pjevačkih zborova iz cijele Hrvatske, njih ukupno 13 nastupilo je u natjecateljskom dijelu u subotu.

Bjelovarsko-bilogorske županiju predstavljao je KUD „Graničar“ Garešnica koji djeluje od 1932. godine.  Djeluju s ciljem očuvanja pjesme naših krajeva, repertuar zbora je raznovrstan: duhovna glazba, skladbe iz različitih glazbenih razdoblja, folklorni izričaj te domoljubne skladbe. Zbor je do sada sudjelovao na tri državne smotre pjevačkih zborova – 2003. u Novom Vinodolskom i 2011. i 2014. godine u Novigradu Istarskom. U subotu 24. listopada  su nastupili u natjecateljskom djelu te u nedjelju u revijalnom dijelu programu, pod dirigentskom palicom gospodina Branka Medveda koji već 24 godine uspješno vodi pjevački zbor. Podršku im je pružila voditeljica odsjeka za kulturu  i tajnica Zajednice kulturno umjetničkih udruga u kulturi Bjelovarsko-bilogorske županije Žana Vukoja koja je pratila KUD „Graničar“ te njihov nastup u kino dvorani Novigrad tijekom festivalskog vikenda.  Za sve koji vole izvornu hrvatsku riječ i pjesme iz svih krajeva Hrvatske  ovaj događaj ostat će u dugom sjećanju po svojoj raznolikosti
KUD „Graničar“ Garešnica  koji ima 40 pjevača svih životnih dobi: učenika srednje škole, studenata, radnika i umirovljenika prezentirali su  kulturno bogatstvo Bjelovarsko-bilogorske županije.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a