• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2021.
Ožujak
15

BEZ OBZIRA NA KORONA KRIZU BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA NE SMANJUJE ULAGANJA U SPORT

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima sudjelovao je na sjednici Izvršnog odbora Športske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije nakon koje je održana konferencija za medije.
Sjednica Izvršnog odbora Športske zajednice BBŽ

Bila je to prilika da se javnost upozna s temama o kojima se raspravljalo na sjednici Izvršnog odbora Športske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije, a neke od njih su vezane za sportske priredbe na području županije kao i izbor najboljih sportaša, sportašica, sportskih klubova te sportskih djelatnika Bjelovarsko-bilogorske županije za proteklu godinu.

Inače, Športska zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije osnovana je 16. svibnja 1996. godine sa zadaćom da djeluje na razvitak i promicanje cjelokupnog sporta, posebice među djecom i mladima, te promicanje odgojnih funkcija sporta, razumijevanja, tolerancije i odgovornosti kroz bavljenje sportom.

Naime, mladim ljudima treba omogućiti da se bave sportom. To je zadatak kako Športske zajednice tako i Bjelovarsko-bilogorske županije koja podržava rad svoje Športske zajednice, ali izdvaja sredstva i za Savez školskih-sportskih društava BBŽ, Športski savez invalida BBŽ, Savez izviđača BBŽ, Zajednicu tehničke kulture BBŽ i ostale sportske aktivnosti za što je u županijskom proračunu ove godine predviđeno 2.6 milijuna kuna.

Sredstva su to koja se, bez obzira na korona krizu, nisu smanjivala,  a namijenjena su sportskom razvoju djece, aktivnih sportaša te onih koji se sportom bave rekreativno.

Treba istaknuti kako pod okriljem Športske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije djeluju naši sportski klubovi i savezi, a tijekom godine Športska zajednica podupire više od 70 sportskih klubova i 11 saveza.

Također, na godišnjoj razini županijska Športska zajednica izdvaja oko 200 tisuća kuna za stipendiranje više od 20 kategoriziranih sportaša. Sredstva se izdvajaju i za druge sportske klubove u nižim ligama natjecanja, kao i za održavanje značajnih sportskih priredbi tijekom godine.

„Tema na današnjoj sjednici Izvršnog odbora bila je i raspodjela sredstava, kada su natjecanja u pitanju, gdje smo raspisali natječaj. Klubovi su podnijeli svoje zamolbe za određena natjecanja koja imaju u toku godine. Svima koji su podnijeli zahtjev sredstva su odobrena. Na današnjoj sjednici odobrena su sredstva i strukovnim savezima i klubovima koja se nisu smanjivala u odnosu na prošlu godinu. Neke županijske sportske zajednice su sredstva smanjivala, s obzirom da određenih natjecanja nije bilo, no budući da je teška situacija u klubovima, mi sredstva nismo željeli smanjivati i u dogovoru s Bjelovarsko-bilogorskom županijom i županom to nismo učinili. Prošle godine Bjelovarsko-bilogorska županija, bez obzira na pandemiju koronavirusa, nije smanjivala sredstva za Športsku zajednicu na čemu se zahvaljujemo županu“, rekao je predsjednik Športske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Fredi Pali.

„U vrijeme korona krize nismo smanjivali sredstva jer smatramo da upravo sada treba pomoći onima koji rade volonterski. Otežan je rad u sportu, nema drugih prihoda budući da se ne mogu naplaćivati ulaznice, a i sponzori su zbog ekonomskih teškoća smanjili potpore prema klubovima. Veliki broj naših sugrađana bavi se sportom. Također, imamo i volonterski sport što znači da ljudi u klubovima rade bez naknade, a radi se o predsjednicima i voditeljima klubova. Istaknuo bih da potpora Županije nije nikada bila bitnija. Istaknut ću i da smo u posljednje 4 godine bili među županijama koje su uložile najviše u športske sadržaje. Govorim o školsko-sportskim dvoranama, njih gotovo desetak, koje je ušlo u kompletnu energetsku obnovu ili dovršetak. Mogu istaknuti da s gotovo 40-50 milijuna kuna ulaganja, kada to bude završeno, imat ćemo infrastrukturu, posebice onu koja je vezana uz klubove koji nastupaju u dvoranama, na jednoj od najviših ravni u Republici Hrvatskoj“, istaknuo je župan Damir Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
Sjednica Izvršnog odbora Športske zajednice BBŽ
Sjednica Izvršnog odbora Športske zajednice BBŽ
Sjednica Izvršnog odbora Športske zajednice BBŽ
Sjednica Izvršnog odbora Športske zajednice BBŽ
Sjednica Izvršnog odbora Športske zajednice BBŽ
Sjednica Izvršnog odbora Športske zajednice BBŽ
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a