• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2011.
Veljača
22

Bjelovarski esperantisti kod župana Miroslava Čačije

Župan Miroslav Čačija primio je danas članove Organizacijskog odbora 9. kongresa hrvatskih esperantista koji se 14. i 15 svibnja ove godine održava u Bjelovaru.

Predsjednica odbora Ljerka Stilinović, te članovi Franjo Forjan, Josip Pleadin, Zdenka Polašek  i Nenad Margetić upoznali su župana Čačiju s programom Kongresa kojim će obilježiti sto godina izdavanja romana Augusta Šenoe „Zlatarevo zlato“ na esperantu. Preveo ga je bjelovarčanin Fran Kolar Krom. Stoga je namjera u radnom i kulturnom dijelu, sudionicima 9. Kongresa hrvatskih esperantista, predstaviti najvažnije događaje iz bogate stogodišnje povijesti esperantskog djelovanja u Bjelovaru. Očekuje se više od 150 sudionika, najviše iz Hrvatske, a bit će i predstavnici esperantista iz 15 zemalja. Esperantisti će imati priliku upoznati povijesne, kulturne znamenitosti Bjelovarsko – bilogorske županije, kao i naše turističke destinacije. Između ostalog, na sastanku je dogovoreno da će Bjelovarsko – bilogorska županija biti pokrovitelj drugog dana 9. Kongresa hrvatskih esperantista.

            Održavanje ovoga Kongresa bit će prilika za ponovno oživljavanje Društva esperantista Bjelovara i dolazak novih članova, a svi zainteresirani mogu se  javiti na internetsku adresu lkk.bjelovar@gmail.com . 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a