• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Travanj
26

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJE I DALJE NEMA NOVOZARAŽENIH KORONAVIRUSOM

Jedanaesti je dan na području Bjelovarsko-bilogorske županije bez novozaraženih osoba koronavirusom. U protekla 24 sata testirano je 6 osoba i svi nalazi su negativni.

Od početka zaraze koronavirusom u našoj županiji bilo je potvrđeno 10 oboljelih od kojih je u međuvremenu 6 ozdravilo.

Broj osoba u samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije trenutno je 362.  U posljednjih 24 sata zabilježeno je 1 kršenje mjera samoizolacije ili ukupno 46 do sada. Od kada policijski djelatnici županijske Policijske uprave vrše kontrolu mjera samoizolacije došli do brojke od 2978 provjera.

Također, do sada je izvršena mjera kontrole u 21 Domu za starije i nemoćne na području naše županije. Treba spomenuti kako u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nije bilo proboja virusa u Domove za starije i nemoćne, kao ni u zdravstvene ustanove i do sada nije ni jedan zdravstveni djelatnik  zaražen koronavirusom.

Sa sutrašnjim danom kreće prva faza popuštanja mjera koja se tiče, između ostalog, rada svih trgovina, osim unutar trgovačkih centara te kreću s radom sve uslužne djelatnosti osim onih koje podrazumijevaju bliski kontakt s klijentima. Ponovno se uvode gradske i prigradske prijevozničke linije, a otvaraju se i kulturne ustanove. Molimo građane da se unatoč popuštanju mjera i dalje ponašaju odgovorno kako ne bi ugrozili ove dobre brojke vezane uz širenje pandemije koronavirusom. Upravo dobra epidemiološka situacija dovela je do popuštanja mjera i zadržimo je svi zajedno takvom i očuvajmo svoje zdravlje i zdravlje šire zajednice.

#ostanidoma

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a