• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Veljača
26

BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI USPJEŠNO OCIJENJEN JOŠ JEDAN EUROPSKI PROJEKT

Nakon što je Bjelovarsko-bilogorska županija uspješno provela projekt „Jačanje kapaciteta Gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije“, prijavila je novi projekt i to pod imenom „Povećanje efikasnosti i održivosti rada gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije, Međimurske županije i Varaždinske županije“.

Na poziv Ministarstva rada i mirovinskoga sustava „Jačanje socijalnog dijaloga – faza III“, u sklopu Europskog socijalnog fonda, Bjelovarsko-bilogorska županija prijavila je projekt u partnerskom odnosu s Međimurskom i Varaždinskom županijom, koji je prošao drugu fazu postupka dodjele sredstava, odnosno procjenu kvalitete.

Procjenu kvalitete proveo je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije, koji je potvrdio da se Bjelovarsko-bilogorskoj županiji za ovaj projekt mogu dodijeliti bespovratna sredstva u iznosu od 962.987,25 kuna, odnosno u stopostotnom intenzitetu potpore.

Sada slijedi treća faza – donošenje Odluke o financiranju te potpis Ugovora s Ministarstvom rada i mirovinskoga sustava.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija provodila je projekt „Jačanje kapaciteta gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije“ i to kao jedina županija u Hrvatskoj kojoj su tada odobrena sredstva za jačanje socijalnog dijaloga.  Cilj navedenog projekta bio je povezati javni sektor, predstavnike poslodavaca i sindikate, ali i ojačati kapacitete članova gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije, te izraditi trogodišnje strateške okvire rada. Nakon što je projekt proveden povećana je učinkovitost i dijalog između socijalnih partnera i regionalne vlasti.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a