• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Siječanj
12

ČELNICI BUZ-a KOD ŽUPANA BAJSA

Predstavnike Bloka umirovljenika zajedno na čelu sa predsjednikom Milivojom Špika primio je župan bjelovarsko-bilogorski Damir Bajs.

Uz predsjednika BUZ-a Milivoja Špiku na prijemu kod župana Bajsa bio je i predsjednik BUZ-a u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji Siniša Glavaš, te predstavnici bjelovarske organizacije te stranke umirovljenika. Bila je to prilika za razgovor o aktualnim temama, ali i stanju i položaju umirovljenika, kako u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, tako i u državi.

Naša dobra suradnja u jednom dijelu je pomogla i boljem standardu umirovljenika, a mi kao Županija provodimo niz programa kako bi pomogli umirovljeničkoj populaciji. Tu je program Pomoć u kući, program koji nažalost država više gotovo i ne provodi. U tom programu je sada oko tisuću i pol ljudi, a financira se gotovo samo iz sredstava Županije. Taj je program spao samo na nas, a potreban je građanima treće životne dobi posebice onima koji žive sami i nemaju obitelji, a takvih je nažalost više nego što bi čovjek i mislio, istaknuo je župan Bajs.

Drago mi je da u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji postoji župan koji je spreman poslušati rješenja i prijedloge, ali i provoditi programe. Ja kažem politika nije nešto što se mora, nego je to umijeće mogućeg, pa se u sklopu toga napravi ono što je moguće u ovom slučaju za onu socijalnu skupinu koja je najugroženija. Ta skupina je i najbrojnija, jer u Hrvatskoj živi preko milijun i dvjesto tisuća umirovljenika, istaknuo je predsjednik BUZ-a Milivoj Špika na prijemu kod župana Bajsa.

Uz prijem kod župana Bajs čelnici BUZ-a obišli su i Bjelovar, točnije Dom za umirovljenike Vita Nova, te Garešnicu i Daruvar.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a