• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Travanj
22

Čelnici županije u Općini Velika Pisanica

Izgradnja gospodarske zone i školsko – športske dvorane u ovom su trenutku najveći i najvažniji razvojni projekti Općine Velika Pisanica.

Njih je obišlo vodstvo Bjelovarsko-bilogorske županije na čelu sa županom Miroslavom Čačijom.  
U izgradnju gospodarske zone koje je započelo još 2005. godine do sada je uloženo 4,9 milijuna kuna. Sama općina izdvojila je 1,7 milijuna, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva 2,8 milijuna, 350 tisuća kuna Fond za regionalni razvoj, a 103 tisuće Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva. Na površini od 7,2 hektara predviđeno je deset  parcela koje su sve i prodane. Najvećim dijelom tvrtci „Stipeks“, zatim „Cegra“ i „Toming“. Trenutačno se radi na prometnicama i opskrbi električne energije, a dovršena je vodoopskrba, kanalizacija, pročistač otpadnih voda. Za završetak zone, prema riječima načelnika Općine Fredija Palija, bit će dovoljna tri milijuna kuna za koje je Općina aplicirala projekt na natječaj Ministarstva gospodarstva, rada i poduze tništva.
Prva faza izgradnja školsko-športske dvorane odvija se prema predviđenoj dinamici.
Završetak prve faze očekuju se krajem ljeta ove godine.  Kada bude gotova, ukupna površina dvorane iznosit će 1.800 kvadratnih metara, uključivati će zajedničke prostorije, sanitarne čvorove, svlačionice, a bit će kapaciteta 500 sjedećih mjesta.

                 Uz župana Miroslava Čačiju, u izaslanstvu Županije bili su zamjenici župana Krešo Jelavić i Alen Baščevan, tajnica Županije Lidija Brkić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, malo i srednje poduzetništvo i obrtništvo Milan Biljan, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Andrea Prugovečki Klepac i pročelnik Upravnog odjela za graditeljstvo i komunalnu infrastrukturu Želimir Curiš.

 

BBŽ

 

BBŽ

 

BBŽ

 

BBŽ

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a