• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Veljača
5

DAN OPĆINE HERCEGOVAC

Župan Damir Bajs sa suradnicima pridružio se obilježavanju Dana Općine Hercegovac u sklopu kojega se održala i svečana sjednica Općinskog vijeća.

Svečana sjednica bila je prilika da se istakne sve ono što je učinjeno u proteklih godinu dana, ali i prilika da se najave planovi za budućnost te uruče javna priznanja zaslužnim pojedincima koji su radili i rade na razvoju i promociji svoje sredine.

Dan Općine Hercegovac domaćinima je čestitao i župan Bajs. Općina Hercegovac je povijesna općina, stara preko 200 godina. Ljudi su obrtnici, poljoprivrednici, a Česi i Hrvati napravili su zajednicu ugodnu za život. Ovo je jedna od rijetkih općina koja ima dva doma, koja ima jak kulturni život, istaknuo je župan Bajs na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, i dodao - Nakon pet godina koje su bile katastrofalne u gospodarstvu, od 2014 bilježimo izvrsne gospodarske rezultate. Povećanje broja zaposlenih, investicija i dobiti, a to je ključ uspjeha našeg kraja i ostanka domaćih ljudi, jer bez radnog mjesta teško će vidjeti svoju budućnost ovdje. U 2014. i 2015. godini bolji smo od državnog prosjeka, a dio toga je utkan u općinu Hercegovac. Prisjetit ću se da je tvornici Franck prijetila zabrana rada, stoga smo načelnik i ja otišli u Hrvatske vode i riješili situaciju. Odobrene su nove dozvole, dogovoreno je da općina i tvrtka mogu zajedno raditi, te u kratko vrijeme napravili konkretan potez. Također, kada govorimo o Francku pitanje je na koji način iskoristiti dvoranu koja je prazna, ali ugovorom tvrtke i škole, uspjeli smo pomoći tvrtki u pogledu skladišta, a sama općina dobila stotinjak tisuća kuna koje troši u korist đaka i stanovnika ovog kraja. Očekujemo da će u projektu JPP nova Vlada preuzeti ugovore, kako bi mogli raspisati natječaj za dovršetak radova na dvorani u Hercegovcu, zaključio je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a