• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2019.
Svibanj
31

EDUKACIJA ZA IZMIRITELJE

U okviru projekta „Povećanje efikasnosti i održivosti rada gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije, Međimurske županije i Varaždinske županije“ u Hotelu Central u Bjelovaru je od 27. do 31. svibnja održana petodnevna edukacija za izmiritelje.
Edukacija za izmiritelje

Projekt „Povećanje efikasnosti i održivosti rada gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije, Međimurske županije i Varaždinske županije“, provodi se u partnerskom odnosu triju Županija te Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske. Edukaciju je održao Stipe Šola, registrirani izmiritelj i trener izmiritelja iz Centra za mirenje „Medijator“.

Program  osnovne obuke za miritelje obuhvatio je obuku u trajanju od četrdeset sati, koja se je sastojala od teorijske nastave o postupku mirenja kao i praktične nastave, odnosno učenja iz iskustva.

Teorijska nastava o postupku mirenja obuhvaćala je definicije, načela, ciljeve i stilove mirenja, pravni okvir mirenja u Hrvatskoj i EU, hrvatski sustav i strukturu mirenja, teoriju i analizu sukoba, uloge izmiritelja i razlike prema drugim metodama rješavanja sukoba, psihološke, filozofske i etičke aspekte mirenja te faze, metode i tehnike mirenja.

Praktični dio nastave- učenje iz iskustva (znanstvene metode) obuhvatio je „igranje uloga i simulaciju predmeta“ te uvježbavanje sljedećih vještina i tehnika mirenja: aktivno slušanje, postavljanje pravih pitanja, preoblikovanje, neutralnost i višesmjernu komunikaciju, ohrabrivanje i odavanje priznanja te održavanje ravnoteže moći/snaga.

Nakon završene obuke desetorici polaznika edukacije iz tri županije certifikate o uspješno završenoj edukaciji uručili su zamjenica župana Bojana Hribljan i trener izmiritelja Stipe Šola.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
Edukacija za izmiritelje
Edukacija za izmiritelje
Edukacija za izmiritelje
Edukacija za izmiritelje
Edukacija za izmiritelje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a