• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Veljača
23

GASTRO NATJECANJE 2017.

Zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić, u prisustvu ravnatelja Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Dalibora Vukovalovića, otvorila je regionalno GASTRO natjecanje 2017. koje se po prvi put održava u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, odnosno u Turističko-ugostiteljskoj i prehrambenoj školi Bjelovar.

Naime, Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar domaćin je regionalnog natjecanja GASTRO 2017. i tim povodom ugostila je 17 učenika i 15 mentora. Tako se učenici iz II. Regije (Bjelovarsko-bilogorske županije, Virovitičko-podravske županije, Požeško-slavonske županije, Brodsko-posavske županije, Osječko-baranjske županije, Vukovarsko-srijemske županije i Koprivničko-križevačke županije), natječu u tri hotelijersko–turističke discipline: poslovanje recepcije hotela, poslovanje putničke agencije i predstavljanje turističkog odredišta – destinacije.

Poslovanje recepcije hotela sastoji se od pružanja informacija i prihvata rezervacije gosta, prijema gosta i poslova tijekom boravka gosta u hotelu, naplata računa i poslovi pri odlasku gosta, te korespondencije s gostom. U drugoj hotelijersko-turističkoj disciplini, poslovanje putničke agencije ocijenit će se korespondencija sa strankom, općenite informacije o ponudama i programima, poslovi prodaje usluga i ispostavljanje putne dokumentacije. Treća disciplina predstavljanje turističkog odredišta – destinacije obuhvaća predstavljanje turističkog odredišta i turističke ponude ciljnoj skupini, izrada prezentacije, vještine prezentiranja i prezentacijske tehnike te uporabu stranog jezika. Na kraju natjecanja, najboljim učenicima dodijelit će se priznanja i nagrade.

„Istaknula bih zadovoljstvo što se ovaj vrijedan događaj, regionalno natjecanje GASTRO 2017, po prvi puta održava u našoj županiji. Pohvalit ću Turističko-ugostiteljsko i prehrambenu školu koja iza sebe ima čitav niz vrijednih projekata koje je provodila u proteklom razdoblju, zahvaljujući vrijednim nastavnicima i profesorima i njihovom entuzijastičnom radu. Zahvaljujem im na tome što su utrošili mnogo svoga slobodnog vremena zajedno u radu s učenicima, ali i s drugim partnerima. Ova škola danas obrazuje mlade ljude koji stječu znanja i vještine potrebne na tržištu rada, naročito u turističkom sektoru tijekom turističke sezone na Jadranu, ali i izvan sezone.“, izjavila je Ištef Benšić.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a