• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Ožujak
3

I DALJE VELIK INTERES ZA KORIŠTENJE ŽUPANIJSKE KREDITNE LINIJE ZA PROLJETNU SJETVU

U tri tjedna provođenja županijske kreditne linije za proljetnu sjetvu naši poljoprivrednici podnijeli su 142 zahtjeva u iznosu od 22 milijuna kuna. Tako se i ove godine pokazalo kako su naši poljoprivredni proizvođači i dalje iznimno zainteresirani za ovaj vid potpore, a od ove godine ta kreditna linija još je povoljnija jer poslovne banke dodatno su smanjile kamatnu stopu.
I DALJE VELIK INTERES ZA KORIŠTENJE ŽUPANIJSKE KREDITNE LINIJE ZA PROLJETNU SJETVU

Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje subvencionira kamatu s 2,8%, a poljoprivrednicima preostaje iznos kamatne stope od 1%. Najbolji su to kreditni uvjeti u Hrvatskoj i time se omogućava našim poljoprivrednicima da još povoljnije i lakše obave proljetnu sjetvu, ali i nabave potrebni repromaterijal po povoljnijim cijenama.
Poljoprivredni proizvođači tako lakše mogu u proljetnu sjetvu kukuruza, stočnog ječma, zobi, soje i šećerne repe, ali i povrtlarskih kultura.  Najniži iznos kredita koji se može zatražiti je 5.000,00 kuna, dok je najviši iznos koji se može zatražiti 1.000.000,00 kuna. Rok povrata kredita je jednokratno nakon 10 mjeseci.
Inače, Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za kreditiranje proljetne sjetve u 2020. godini otvoren je do 30. travnja, pa svi zainteresirani i dalje mogu podnijeti zahtjev za kreditnu liniju proljetne sjetve.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a