• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2012.
Ožujak
8

Kolegij župana s gradonačelnicima i načelnicima

Gradonačelnici i načelnici Bjelovarsko – bilogorske županije na kolegiju sa županom Miroslavom Čačijom i njegovim suradnicima upoznati su s novom izmijenom i dopuno Prostornog plana Županije.

Izradi četvrte po redu izmijene i dopune Prostornog plana Bjelovarsko-bilogorske županije pristupa se zbog usklađivanja i prilagođavanja pojedinih rješenja Prostornog plana Bjelovarsko-bilogorske županije prema važećim zakonskim okvirima. Time će biti otklonjeni uočeni nedostaci kao i prema zahtjevima gospodarstva, kako bi se omogućila zaštita i uređenje prostora sukladni planiranom razvoju Bjelovarsko-bilogorske županije. Prijedlog Odluke o izradi IV. izmjena i dopuna Prostornog plana Bjelovarsko-bilogorske županije razmatrat će članovi Županijske skupštine na sljedećeoj sjednici.
Županija ove godine kreće u izradu projekta odvodnje. Upravni odjel za graditeljstvo i komunalnu infrastrukturu ovih je dana počeo s prikupljanjem podataka od gradova i općina o postojećem stanju sustava odvodnje i potreba, s čim  su gradonačelnici i načelnici dtaljno upoznati na kolegiju. Sredinom godine bit će raspisan natječaj za izradu projektne dokumentacije, a u ovogodišnjem županijskom proračunu za to su predviđena 2,5 milijuna kuna. Procijenjenja vrijednost projektne dokumentacije je 10 do 15 milijuna kuna. Na ovom kolegiju gradonačelnicima i načelnicim tvrtka „Inženjerski biro Steinbacher-Consult Ingenieurgesellschabt mbH&Co.KG“ predstavila je svoj model zbrinjavanje otpadnih voda vezano uz IPARD mjeru 301.
Bilo je riječi i o predstojećem 59. svjetskom prvenstvu orača koje se u Biogradu na moru održava od 14. do 15. rujna ove godine. Predstavnici Bjelovarsko – bilogorska županija od samog početka organiziranja natjecanja orača u Hrvatskoj među najboljim su hrvatskim oračima, a naše će općine i gradovi imati mogućnost  uključiti se u organizaciju svojim volonterima. Predviđeno je da i Bjelovarsko - bilogorska županija ima svoj izložbeni prostor gdje će se predstaviti općine i gradove sa svojim tradicijskim zanatima.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a