• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Srpanj
14

MATICA UMIROVLJENIKA VELIKI GRĐEVAC POTPISALA UGOVOR S BJELOVARSKO-BILOGORSKOM ŽUPANIJOM

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana, Đurđica Ištef Benšić potpisala je ugovor o financiranju projekta „Opremimo prostor zajedno“ s predsjednicom Matice umirovljenika Veliki Grđevac, Marijom Kalenik.

Matica umirovljenika Veliki Grđevac javila se na županijski Javni poziv koji je išao prema umirovljeničkim udrugama i kandidirala je projekt vrijedan 9.000 kuna, a pod nazivom „Opremimo prostor zajedno“ – nabava računalne opreme, uredskog stola, stolice, frižidera, muzičke linije, telefona, faxa.

Čestitam vašoj udruzi na dodijeljenim sredstvima. Na ovaj način želimo pomoći našim stanovnicima starije životne dobi. Moramo razvijati i njegovati osjećaj međugeneracijske solidarnosti jer to je nešto što pokazujemo i našim mlađim generacijama. Tako ćemo i mi jednog dana očekivati pomoć od čitave društvene zajednice, rekla je zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić.

Zahvaljujemo Županiji, županu i dožupanici na pomoći. Matica umirovljenika Veliki Grđevac je aktivna i inače, ali ovako ćemo biti još aktivniji i obrazovaniji. Imamo dosta članova koji žele naučiti na računalu, kako pisati dokumente, slati mail-ove,  a ovo će im sada biti potpora da to i nauče, izjavila je Marija Kalenik.

Matica umirovljenika Veliki Grđevac tako se našla u društvu 21 županijske Udruge umirovljenika, koje će dobiti 335.000 kuna sredstava za svoje projekte, a kojima je cilj podizanje kvalitete života građana treće životne dobi.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a