• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Veljača
11

Na Dan bolesnika, čelnici Županije posjetili Opću bolnicu Bjelovar

U povodu Dana bolesnika župan Miroslav Čačija sa suradnicima, pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Veselom Trnski i predstojnikom Ureda župana Daliborom Jurinom, obišao je Djelatnost za ortopediju i fizikalnu medicinu Opće bolnice Bjelovar.

Razgovaralo se s pacijentima i zdravstvenim djelatnicima o kvaliteti zdravstvenih usluga, te njihovim razmišljanjima i potrebama.

Prema riječima voditelja Djelatnosti mr.sc. Darka Kirinčića, dr.med., taj je odjel primjer pružanja vrhunske medicinske usluge u neprimjerenim uvjetima, a da pritom i pacijenti budu zadovoljni. Popunjenost kreveta je stopostotna, a godišnje se na to  odjelu izvede više od petsto zahtjevnih operacija. Stoga će, u njezi pacijenata toga odjela, dobro doći kolica za previjanje, koja su u ovoj prigodi poklonili čelnici Županije.

A riješenje prostornih problema, kako Odjela ortopedije tako i ostalih u Općoj bolnici, bit će nova, suvremena zgrada koja je prioritetan projekt Bjelovarsko-bilogorske županije. Prema procjenama župana Čačije cjelokupna dokumentacija trebala bi biti gotova u ljetnim mjesecima. Lokacijska dozvola je dobivena, a slijedi izrada Glavnog projekta i dobivanje građevinske dozvole. U drugoj polovici godine planira se provesti natječaj za izvođača, i realno je očekivati, početak građevinskih radova u sljedećoj godini - izjavio je župan Čačija za vrijeme posjeta.

Nakon posjeta Djelatnosti za ortopediju i fizikalnu medicinu, izaslanstvo Županije zajedno s ravnateljem bolnice mr.dr. Davorinom Diklićem i njegovim suradnicima, bilo je na Svetoj misi u bolničkoj kapelici.
Svjetski Dan bolesnika proglasio je prije šesnaest godina Ivan Pavao II , dan ukazanja Marije u Lurdskoj spilji 11. veljače, kako bi se javnosti ukazalo na potrebu mnogih među nama za zdravljem i pomoći, te zdravstvenim djelatnicima zahvalilo na nesebičnoj stručnoj i ljudskoj skrbi koju pružaju bolesnima.
                                                                                                                          
Bez obzira na probleme i aktualno stanje zdravstvenog sustava, Svjetski Dan bolesnika dan je koji nas podsjeća na potrebu suosjećanja s bolesnim čovjekom , te na sve koji skrbe o njima i pomažu im da prebrode i žive sa svojim teškoćama. Odnos prema bolesnom čovjeku, odraz je naših moralnih i etičkih načela, koja su sve više u sjeni materijalnih vrijednosti i zadovoljstava.                                                

Osim što stalnim ulaganjem u poboljšanje uvjeta u zdravstvenim ustanovama i novom opremom nastoji podići razinu zdravstvenih usluga, Bjelovarsko-bilogorska županija obilježavanjem Svjetskog dana bolesnika, pridružuje se svima koji patnje bolesnih žele olakšati humanošću i solidarnošću cijele zajednice, vrijednostima koje trebamo sačuvati kao odlike društva u kojemu živimo.   

 

BBŽ

 

BBŽ

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a