• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Veljača
24

Najava 16. dana hrvatskog pučkog teatra u hercegovcu

Dani hrvatskog pučkog teatra, jedinstvena kulturna manifestacija, 16 –tu godinu za redom bit će održana u Hercegovcu.

Ove godine sudionici Festivala, amateri pučkog kazališta dolaze iz Petrovog Sela iz Mađarske, Ljutova iz Srbije, Travnika iz Bosne i Hercegovine, te domaći pučki teatar iz Starigrada s Hvara i iz Hercegovca. Kao i do sada, uz kazališne predstave bit će radionica za glumce i likovna kolonija.
                           Ta manifestacija kazališnog amaterizma okuplja amaterska društva hrvatskih manjinskih zajednica iz susjednih zemalja koje čuvaju materinski jezik izvan granica Hrvatske, a neki je zovu jedinstvenom svetkovinom hrvatske riječi, kulture i običaja.
                          Festival se ove godine održava od 26. do 28. veljače, a kao i proteklih godina  predstave će biti u Hrvatskom seljačkom domu u Hercegovcu.

                          Pokrovitelji su Ministarstvo kulture RH, Bjelovarsko-bilogorska županija i Općina Hercegovac.

                         Tradicionalno, uoči Festivala, što je ujedno i njegova najava, čelnici Županije, župan Miroslav Čačija, predstojnik Ureda župana Dalibor Jurina i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Andrea Prugovečki Klepac, primili su organizatore Festivala. Ovogodišnju manifestaciju najavili su predsjednica Hrvatske čitaonice iz Hercegovca Zrinka Cjetojević, voditelj Pučke scene Ivan Bratković i načelnik Općine Hercegovac Boro Bašljan.

 

BBŽ

 


 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a