• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2009.
Rujan
11

Nova kreditna linija za poduzetnike Bjelovarsko-bilogorske županije


Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva RH ugovaranje provedbe projekta "Lokalni projekti razvoja malog gospodarstva" za 2009. godini s jedinicama regionalne samouprave počela je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.
            Ugovor je potpisan uoči otvaranja 17. jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma u Gudovcu, a potpisali su ih u ime ministra gospodarstva, rada i poduzetništva državna tajnica Tajana Kesić – Šapić,  župan Miroslav Čačija i predsjednik Uprave Erste&sSteiermärkische banke Petar Radaković.

            Riječ je o novoj kreditnoj liniji kojom će u gospodarstvo Bjelovarsko-bilogorske županije biti uloženo 30 milijuna kuna. Najniži iznos kredita koji poduzetnici mogu dobiti je 200 tisuća kuna, a najviši 5 milijuna kuna.

          Ministarstvo gospodarstvo, rada i poduzetništva RH sufinancirat će dva posto kreditne kamate, a Županija jedan posto.

Za korisnika ove kreditne linije, konačna će kamata, prema riječima predsjednika Uprave Erste&sSteiermärkische banke Petra Radakovića, bit će nešto manja od četiri posto.

            Programima kreditiranja kojeg Bjelovarsko-bilogorska županija provodi s resornim ministarstvima i poslovnim bankama, u posljednjih nekoliko godina poduzetnici su kreditnim linijama uložili 170 milijuna kuna u svoje poduzetničke projekte. Tim kreditnim linijama poduzetnicima su osigurane najpovoljnije kamate koje sufinanciraju Županija (više od 2 milijuna kuna godišnje) i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, a oni su pak otvorili više od devetsto novih radnih mjesta.

 

NOVA_KREDITNA_LINIJA_I_SAJAM

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a