• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2011.
Studeni
8

Nova poticajna sredstva za turizam Bjelovarsko - bilogorske županije

Ministarstvo turizma RH poticajnim je mjerama nastavilo razvoj kontinentalnog turizma. U razdoblju od 2008. do danas razvilo je oko 14 različitih programa potpora, temeljem kojih su svake godine objavljivani javni pozivi, a kojima se podupiru raznoliki razvojni turistički projekti.

Kroz programe bespovratnih sredstava od 2008. do zaključno 2010. godine potpisani su ugovori za projekte čija se vrijednost kreće oko 212 milijuna kuna, pri čemu Ministarstvo turizma sudjeluje s iznosima do 50 posto ukupne vrijednosti. U ovoj godini predstavljeno je ukupno 13 programa s velikim naglaskom i na kontinentalni turizam.

Od 2008. godine, zaključno s ovom godinom, Ministarstvo turizma će za razvojno-turističke projekte u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji izdvojiti ukupno oko 12,5 milijuna kuna, što obuhvaća i ovogodišnji iznos od 3,6 milijuna kuna za 167 ugovora temeljem 10-tak programa.  Na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu na „Malenome brijegu“ u općini Velika Pisanica, ministar turizma Damir Bajas potpisao je 16 ugovora s korisnicima tri programa: „Baština u turizmu", "Zelena brazda", "Turizam bez zapreka". Njihova je vrijednost 425 tisuća kuna. Kako je istaknuo ministar Bajs turizam je ove godine bio najuspješnija gospodarska djelatnost, za što su svakako zaslužni i rezultati turističkog prometa u kontinentalnim županijama. Programima koje provodi Ministarstvo turizma, probudili su turizam na kontinentu te pomogli stvaranju sadržajnih destinacija.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su župan Miroslav Čačija i  ravnatelj Uprave za turističku infrastrukturu i zaštitu turističke resursne osnove Ministarstva turizma Tomislav Vukovac.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a