• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Studeni
29

NOVIM UGOVORIMA DO SKRAĆIVANJA LISTE ČEKANJA U SPECIJALNOJ BOLNICI DARUVARSKE TOPLICE

Župan Damir Bajs na radnom sastanku u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje u Zagrebu, s ravnateljem prim. Sinišom Vargom i njegovim suradnicima razmatrao je Planove HZZO-a za 2014. godinu

 Budući da Županija ima osnivačka prava niza zdravstvenih ustanova kojima je kojima je HZZO glavni ugovaratelj, razgovaralo se o natječajima koji će se otvoriti i ponudama naših zdravstvenih ustanova.
Između ostalog, s obzirom da je tijekom 2013. godine došlo do produljenja liste čekanja na zdravstvene usluge Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Daruvarske toplice, iznijeto je da bi se novim Ugovorom rok čekanja mogao skratiti. 
Shodno dosadašnjem Ugovoru kojim je limit znatno smanjen, prema statistici Specijalne bolnice lista čekanja kroničnih bolesnika produljena je na 9,5 mjeseci, u odnosu na isto vrijeme prošle godine. Uzrokovalo je to i fiskalne probleme toj ustanovi, koja je  minus na računu uspjela izbjeći donošenjem Programa reorganizacije.
Župan Bajs izrazio je zadovoljstvo i naznačio da će najavljena poslovna politika Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u 2014. godini dovesti do većeg zadovoljstva pacijenata, ali i mogućnosti kvalitetnijeg poslovanja zdravstvenih ustanova, što će u konačnosti ovisiti o samoj ponudi i prihvaćanju od strane HZZO-a.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a