• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Kolovoz
15

OBILJEŽAVANJE VELIKE GOSPE U NOVOJ RAČI

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Đurđica Ištef Benšić prisustvovala je obilježavanju blagdana Velike Gospe u Novoj Rači nedaleko od Bjelovara.

Marijansko je to svetište u koje iz godine u godinu pristiže sve više vjernika i hodočasnika, a koji su se okupili na svetoj misi koju je predvodio bjelovarsko-križevački biskup monsinjor Vjekoslav Huzjak. Budući kako je riječ o mladom, ali i najvećem Marijanskom svetištu Bjelovarsko-križevačke biskupije, sama Biskupija, Općina i Bjelovarsko-bilogorska županija rade na njegovom uređenju. Tako je ove godine izgrađena nova staza koja povezuje crkvu Blažene Djevice Marije i samo mjesto održavanja Svetkovine u središnjem parku u Novoj Rači. Vrijednost radova staze u iznosu od gotovo sto tisuća kuna podijelili su Biskupija bjelovarsko-križevačka, Općina Nova Rača i Bjelovarsko-bilogorska županija.

Nakon svete mise zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić obišla je nogometaše NK „Bjelovar“ koji su boravili na pripremama u Kulturnom centru Mato Lovrak u Kukavici. Naime, nogometaši NK Bjelovara u sklopu priprema na blagdan Velike Gospe odigrali su i prijateljsku nogometnu utakmicu s NK „Trnski“ iz Nove Rače.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a