• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Rujan
29

OBILJEŽEN DAN GRADA BJELOVARA I DAN BJELOVARSKIH BRANITELJA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima prisustvovao je obilježavanju Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja.

Obilježavanje Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja započelo je polaganjem vijenaca za sve poginule branitelje, a nastavilo se svečanom sjednicom gradskog vijeća koju su uveličali brojni gosti i prijatelji Grada Bjelovara. Gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec tom prilikom nabrojao je projekte koji se trenutno realiziraju u Gradu i posebno se zahvalio Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i županu Damiru Bajsu na potpori i dobroj suradnji u provođenju projekata na kojima su partneri poput projekta Javno-privatnog partnerstva ili pak projekta Centralnog odlagališta otpada Doline.

Naš kraj ima jedan napredak, napredak kroz zajedništvo. Grad Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija imaju niz potpisanih ugovora i mi kao partneri zajedničko surađujemo od onoga što je temelj Mjesnih odbora i njihovih programa do gradskih programa u vodoopskrbi, pa sve do programa koji se tiču boljitka našega kraja. To su programi koji se tiču ukupnosti školstva i nemojmo zaboraviti da program Javno-privatnog partnerstva najviše obuhvaća škole u Gradu Bjelovaru čime će se omogućiti da naše škole budu škole 21. stoljeća. Tu je i suradnja na jednom strateškom projektu, projektu CGO-a Doline koji obuhvaća sada regionalni projekt dviju županija. Nemojmo zaboraviti ni našu bolnici koja je upravo u raspisu natječaja za gradnju. Ono što je ipak najvažnije za razvitak našeg kraja je jedna suradnja koju ostvarujemo s našim investitorima i poduzetnicima s ljudima koji žele investirati u ovaj kraj, istaknuo je župan Bajs na svečanoj sjednici održanoj u povodu Dana Grada Bjelovara.

Nakon svečane sjednice održan je Mimohod pobjednika do spomen područja Barutana gdje su brojna izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće za poginule braniteljima među kojima i izaslanstvo predvođeno županom Bajsom i gradonačelnikom Korušecom. Nakon polaganja vijenaca služena je i Sveta misa koju je predvodio bjelovarsko-križevački biskup monsinjor Vjekoslav Huzjak.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a