• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Svibanj
30

OBILJEŽEN DAN OPĆINE SIRAČ

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan Općine Sirač. Obilježavanju je prisustvovala i zamjenica župana Bojana Hribljan sa suradnicima.

U Hrvatskom domu u Siraču, u srijedu, 30.svibnja, svečanom sjednicom Općinskog vijeća te odavanjem počasti braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika u Parku branitelja, svečano je obilježen Dan Općine Sirač. Bila je to prilika da se istaknu najvažniji projekti realizirani u općini u proteklom periodu.

„Danas, kad se sjetimo svega onoga što je bilo prije 25 godina, od konstituiranja, ipak smo napravili dosta toga. Obnovili smo u proteklom vremenu 6 ulica, vodovod i plinovod provukli, kanalizaciju 10 kilometara, vanjsku rasvjetu, internet, između ostaloga. Dosta smo toga radili i planiramo raditi. Došlo je vrijeme da se renovira ovaj dom u kojem se nalazimo. Vrijednost projekta je 930 000 kuna. Zatim, u Kipu moramo renovirati dom. Imamo i drugi dio, to je naše bivše kino. Zatim, pripremiti izletište u Maloj Barici i riješiti nogostup u Kipu. Tu su i energetske obnove škola u Kipu i Šibovcu. Tamo je još potrebno riješiti dječja igrališta. Krenuli smo u izgradnju parkirališta na groblju u dužini 380 metara. Jedan dio smo napravili. Krenuli smo u izgradnju vodovoda Sirač-Barica. Prošle godine smo zajedno sa Županijom ušli u projekt obnove ambulante u Siraču“, rekao je načelnik Općine Sirač Branimir Miler.

Dan općine  Sirač svim mještanima čestitala je zamjenica župana Bojana Hribljan koja je u svom govoru istaknula: „Vezano za projekte koje je Županija radila s vašom Općinom, tu je obnova škole,a kandidirali smo i dvije područne škole, Šibovac i Kip. Novac koji smo izdvojili za to , za te projekte, iznosi milijun kuna. Županija i vaša Općina dobro surađuju. Također, u Siraču je i ambulanta obnovljena, jedna od 39 ambulanti primarne zdravstvene zaštite koje su obnovljene u našoj županiji.  Isto tako, imate županijsku ustanovu Suvenir Arbor, za koju se izdvaja 1.6 milijuna kuna svake godine. Pohvalila bih i načelnika koji je vrlo aktivan i vrijedno radi“, rekla je zamjenica župana Bojana Hribljan.

 

 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a