• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Rujan
13

ODRŽAN 23. JESENSKI MEĐUNARODNI BJELOVARSKI SAJAM

Proteklog vikenda održan je 23. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam. Na trodnevnoj manifestaciji sudjelovalo je 500 izlagača iz 15 stranih zemalja, a obišlo ga je više desetaka tisuća posjetitelja.

Bjelovarski sajam je projekt Županije, lokalne samouprave i Grada Bjelovara. Pokazali smo da možemo voditi Sajam i da je danas nakon 23 godine profitabilan, pozitivan i najveći u Hrvatskoj. Nakon ulaska u Europsku uniju, mnogo se toga promijenilo u poljoprivredi. Ali nešto se još uvijek nije promijenilo, a to su negativni trendovi u poljoprivredi i to želimo promijeniti. Želimo da naša polja budu plodna, zasijana i da iskoristimo šanse koje imamo, naglasio je župan Damir Bajs na otvorenju.

Hrvatska poljoprivredna agencija organizirala je državnu stočarsku izložbu gdje su se birala najkvalitetnija grla stoke. U holstein pasmini goveda češki sudac proglasio je šampionsko grlo vlasnika obitelji Bačani iz Rumenjaka, dok je slovenski sudac kod simentalske pasmine goveda šampionskim grlom proglasio kravu obitelji Kovažik iz Laminca.
I najmlađi članovi stočarskih obitelji pokazali su svoje vještine u predvođenju teladi na Bambino kupu.

Posljednji dan Sajma posjetio je i ministar Jakovina koji je uručio nagrade najbolje plasiranim govedima i konjima autohtone hrvatske pasmine – hrvatski hladnokrvnjak.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a